Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Bancile i-ar lasa pe clienti sa plateasca taxa pe tranzactiile financiare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 19 Aug. 2011 Exclusiv
Tags: tranzactii financiare, taxa tranzactii, banci europene

Aplicarea unei taxe pentru tranzactiile financiare ar presupune, cum este de asteptat, o majorare a cheltuielilor pe care le face clientul. Chiar daca o astfel de taxa ar putea ameliora criza datoriilor suverane, ar putea fi produs si un dezechilibru pe pietele financiare din Europa. Proiectul noii taxe a fost propus de catre presedintele francez Nicolas Sarkozy si cancelarul german Angela Merkel.

Multi reprezentanti ai bancilor europene considera  insa ca o astfel de masura va produce dezechilibre semnificative pe piete si va influenta in mod negativ revenirea economica. Unii oficiali romani considera ca Romania nu se va opune implementarii acestei taxe. Costurile acestei taxe ar putea fi insa suportate de catre clienti. Bancile vor cauta solutii pentru ca, odata cu introducerea noii taxe, sa nu fie micsorata marja de profit.

Putine voci sunt insa cele care sustin aplicarea noii taxe. Unii analisti sunt convinsi ca aceasta masura ii va face pe investitori sa se orienteze catre tarile din afara Uniunii Europene care nu au aceasta taxa.

Asociatia Pietelor Financiare din Europa (AFME), din care fac parte cele mai mari banci din UE, estimeaza ca aceasta taxa ar duce la o crestere a costurilor pentru o mare parte din sectorul de profil si ar afecta cresterea. In paralel, Austria, Italia si Spania au anuntat ca vor sprijini initiativa de implementare a noului sistem de taxare. Marea Britanie considera ca aceasta taxa va fi viabila doar daca este introdusa la nivel mondial, deoarece daca ar fi aplicata doar in UE, pietele ar fi destabilizate.

Taxa ar putea micsora si profiturile inregistrate pe piata de capital de catre speculatori, fapt care ar duce la o anumita scadere a lichiditatii. In acelasi timp insa, ar putea fi atrase noi fonduri la bugetul de stat, printr-o taxare mai mare cu 0,1%. 

Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Bancile i-ar lasa pe clienti sa plateasca taxa pe tranzactiile financiare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016