Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Beneficiar indemnizatie CCC asociat al unei societati comerciale. Suspendarea indemnizatiei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Sep. 2010
Tags: concediu crestere copil, oug 148/2005, legea 571/2003, dividende

Beneficiar indemnizatie CCC asociat al unei societati comerciale. Suspendarea indemnizatiei Rodica Mantescu, valabil la 28-Aug-2010 Intrebare: O persoana angajata cu carte de munca la o societate ...


Beneficiar indemnizatie CCC asociat al unei societati comerciale. Suspendarea indemnizatiei
Rodica Mantescu, valabil la 28-Aug-2010

Intrebare: O persoana angajata cu carte de munca la o societate intra in concediu pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 2 ani. Daca societatea incheie un contract de consultanta cu o societate comerciala la care persoana respectiva este asociat si administrator si nu are alti salariati, mai este indreptatita sa primeasca indemnizatia pentru ingrijirea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani?

Singurul loc unde toate intrebarile isi gasesc raspuns.
Convinge-te CLICK AICI

Raspuns:
In conformitate cu dispozitiile art. 12 alin. (2) din OUG 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, plata indemnizatiei pentru cresterea copilului se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

Asadar, daca beneficiarul indemnizatiei pentru cresterea copilului realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit, plata indemnizatiei se suspenda.

Beneficiarul indemnizatiei este persoana fizica care se afla in concediu pentru cresterea copilului si, careia i se plateste efectiv indemnizatia.

Daca beneficiarul indemnizatiei este remunerat in calitate asociat sau administrator intr-o societate comerciala, plata indemnizatiei se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza aceste venituri.

Insa, activitatea desfasurata de societatea comerciala nu se identifica cu activitatea asociatilor. Astfel, din momentul in care s-a constituit cu respectarea dispozitiilor prevazute de lege, societatea comerciala dobandeste personalitate juridica.

Societatea comerciala are o organizare de sine-statatoare si un patrimoniu propriu care nu se identifica cu cel al asociatilor.

Asa fiind, plata indemnizatiei pentru cresterea copilului de care beneficiaza asociatul si administratorul societatii comerciale nu se suspenda pentru incasarile sau profitul societatii intrucat beneficiarul indmenizatiei si societatea sunt doua persoane distincte.

De asemenea, beneficiarul indemnizatiei poate incasa dividende fara ca plata indmenizatiei sa se suspende intrucat veniturile din dividende nu sunt venituri profesionale.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Beneficiar indemnizatie CCC asociat al unei societati comerciale. Suspendarea indemnizatiei ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016