Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

BNR: Inflatia a mers mana in mana cu majorarea TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Feb. 2011
Tags: tva, inflatie, bnr, prognoza

Oficialii Bancii Nationale a Romaniei s-au alaturat vocilor care sustin ca majorarea TVA a avut mai degraba un efect nociv. Una dintre urmarile negative ale majorarii cotei Taxei pe Valoarea Adaugata ...

Oficialii Bancii Nationale a Romaniei s-au alaturat vocilor care sustin ca majorarea TVA a avut mai degraba un efect nociv. Una dintre urmarile negative ale majorarii cotei Taxei pe Valoarea Adaugata este cresterea ratei anuale a inflatiei de anul trecut la 7,96%, de la un nivel de 4,74% in decembrie 2009.

"Prognoza actuala evidentiaza perspectiva reluarii dezinflatiei la inceputul anului 2011 si a accentuarii acestui proces pe masura disiparii efectelor de runda intai ale majorarii TVA. Aceasta implica o configurare a ansamblului conditiilor monetare reale in scopul ancorarii ferme a anticipatiilor inflationiste, pentru a contracara riscul manifestarii efectelor de runda a doua ale socurilor inflationiste ale ofertei", au spus reprezentantii BNR, care au observat continuarea tendintei de normalizare a nivelului ratelor dobanzilor practicate de banci in relatiile cu clientii nebancari, in paralel cu ameliorarea conditiilor lichiditatii de pe piata monetara.

Potrivit BNR, riscurile asociate in principal factorilor aflati in afara sferei de influenta a bancii centrale - ajustarile preturilor administrate, consecventa continuarii consolidarii fiscale si a reformelor structurale, evolutia viitoare a preturilor externe ale materiilor prime si ale produselor agroalimentare, precum si a mediului economic international - impun de asemenea pastrarea unei conduite prudente a politicii monetare.

Consiliul de Administratie al BNR a decis mentinerea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 6,25 la suta pe an si continuarea gestionarii adecvate a lichiditatii din sistemul bancar. Totodata, BNR a hotarat pastrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si in valuta ale institutiilor de credit.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "BNR: Inflatia a mers mana in mana cu majorarea TVA ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016