Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

BNR, profit de 186,715 milioane de lei in 2017, cu o crestere de 50%

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 29 Iun. 2018
Tags: bnr, profit, stabilitate financiara

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei anunta ca stabilitatea financiara a tarii este solida, banca inregistrand in 2017 o crestere a profitului cu 50% mai mare decat in anul 2016.

In cadrul conferintei de prezentare a raportului anual al BNR, Mugur Isarescu a anuntat un profit al Bancii de 186,715 milioane de lei, obtinut, in principal, prin administrarea rezervei internationale. Acesta a precizat ca 80% din profit, respectiv 149,372 milioane de lei a fost transferat catre bugetul de stat. Din suma ramasa la dispozitia BNR, in valoare de 37,343 milioane de lei, 60% s-a repartizat pentru majorarea rezervelor statutare, respectiv 22,406 milioane de lei.

„In contextul a doi ani de stimulenti fiscali, 2016 si 2017, dezechilibrele externe s-au accentuat, dar inca nu s-au depasit limitele de prudenta (...) Deficitul de cont curent este sub pragul de 4%, dar trendul de crestere din ultima perioada este prea puternic pentru a nu fi semnalat”, a spus guvernatorul BNR.

De asemenea, Isarescu a punctat ca nu esista riscuri pentru Romania, din punct de vedere al stabilitatii financiare, aceasta fiind solida, in timp ce, spune el, datoria externa este scazuta si in scadere. Totodata, sursa citata a precizat ca rata creditelor neperformante in sectorul bancar a scazut de la 22% la 6,7%, lucru care prezinta Romania drept un exemplul pozitiv pentru UE.
 
Din prezentarea guvernatorului BNR reiese ca rezultatele activitatii de administrare a rezervelor valutare constituie principala sursa a rezultatului financiar pozitiv al BNR si au fost obtinute intr-un climat extern caracterizat de randamente scazute. Structura rezervelor valutare la finalul anului trecut era urmatoarea: 65,1% euro, 18,2% dolari americani, 16,6% alte valute 
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "BNR, profit de 186,715 milioane de lei in 2017, cu o crestere de 50%":
Rating:

Nota: 4.33 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016