Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Boc: Scadem TVA daca vom gasi alternativa acceptata de Parlament, impozitarea pensiilor nu ajunge

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Iul. 2010
Tags: tva, taxa pe valoarea adaugata

Taxa pe Valoarea Adaugata poate fi scazuta numai daca vor fi gasite masurile necesare acoperirii veniturilor aduse de aceasta la bugetul de stat, iar respectivele masuri vor fi acceptate de ...

Taxa pe Valoarea Adaugata poate fi scazuta numai daca vor fi gasite masurile necesare acoperirii veniturilor aduse de aceasta la bugetul de stat, iar respectivele masuri vor fi acceptate de Parlament, pentru ca doar impozitarea pensiilor nu este suficienta, a declarat, duminica, la Tulcea, Emil Boc.

La finalul sedintei Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Judetului Tulcea, premierul Emil Boc a fost intrebat de jurnalisti daca este posbil ca in perioada imediat urmatoare Guvernul sa decida scaderea TVA.

"Daca vom gasi o masura alternativa si acea masura va putea fi aprobata de Parlament, se va face. In acest moment, lucram la foarte multe scenarii, nu de acum, ci de foarte multa vreme, si pana la finalizarea bugetului pentru 2011 vom lucra in continuare. Repet, cu aceasta dubla conditie: sa gasim masurile care se pun in locul TVA si pe de alta parte acele masuri sa fie acceptate de catre Parlament", a spus Boc.

El a sustinut ca impozitarea tuturor pensiilor nu poate acoperi cuantumul veniturilor pe care TVA le aduce la bugetul de stat.

"Impozitarea pensiilor, de exemplu, nu acopera in totalitate cresterea TVA. In consecinta, vor trebui si alte masuri avute in vedere si de analizat", a sublinat premierul.

El a spus ca prin impozitarea tuturor pensiilor TVA poate fi redus cu "cateva procente", insa tot ramane o parte care trebuie acoperita in continuare prin alte masuri, in acest sens Guvernul avand in lucru mai multe "scenarii".

Emil Boc nu a vrut sa raspunda jurnalistilor care cereau precizari clare referitoare la termenele la care s-ar putea reduce TVA, precum si la masurile alternative pe care le ia in calcul.



"De la mine nu veti smulge date, termene, zile, va pot spun doar ce avem in vigoare astazi, v-am spus doar, ca perspectiva, ce se poate analiza si la ce se poate lucra", a spus Boc.

Premierul a reiterat ca la momentul la care s-a decis majorarea TVA nu exista alta solutie.

"N-a fost si nu este o bucurie pentru nimeni majorarea TVA, dar la acel moment nu am avut nici din punct de vedere legal, nici din punct de vedere politic, imediat o alta solutie decat aceasta, asta este realitatea", a mai spus Boc.

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, in comuna nemteana Doljesti, unde localnicii i s-au plans de cresterea preturilor, ca TVA "trebuie data inapoi jos" si ca toate pensiile trebuie impozitate. SURSA: Mediafax

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Boc: Scadem TVA daca vom gasi alternativa acceptata de Parlament, impozitarea pensiilor nu ajunge":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016