Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

CAR-urilor nu li se vor aplica prevederile OUG 50 din 2010

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Nov. 2010
Tags: oug 50/2010, finante

Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor a hotarat, miercuri, ca CAR-urilor sa nu li se aplice prevederile OUG 50, cu exceptia clauzelor privind transparenta creditarii, amedament sustinut de ...


Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor a hotarat, miercuri, ca CAR-urilor sa nu li se aplice prevederile OUG 50, cu exceptia clauzelor privind transparenta creditarii, amedament sustinut de catre presedintele comisiei, Viorel Stefan (PSD).
 
Stefan a sustinut ca nu poate fi aplicat acelasi tratament atat pentru creditele de consum, acordate de catre banci, cat si pentru creditele de intrajutorare de catre organizatiile non-profit. "Mi se pare excesiv si irational ca intrajutorarea de catre organizatiile non-profit cum ar fi Casele de Ajutor Reciproc ale pensionarilor sa aiba acelasi regim cu un credit de consum acordat de banca . Aici este vorba de banii pe care un batran ii imprumuta pentru inmormantare, nu de un credit pentru consum", a spus deputatul PSD Viorel Stefan in cadrul discutiilor din comisie .
 
Amendamentul social-democratului a obtinut acceptul atat al comisiei, cat si al vicepresedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Samuel Calota. Acesta din urma a spus ca este necesar sa fie aplicate totusi prevederile referitoare la transparenta contractelor de creditare, punct de vedere ce a fost adoptat prin vot de catre membrii comisiei.
 
Un alt amendament aprobat a fost cel prin care li se interzice bancilor utilizarea unor termeni tehnici, in alta limba decat cea romana, fara ca acesti termeni sa poata fi explicati clientilor. Deputatul PDL Mihaela Sandru si Samuel Calota au apreciat ca termenii in limbi straine ar trebui eliminati din contractele de creditare. "Sunt termeni care nu sunt la indemana consumatorilor, ci doar a specialistilor", a spus Calota. In schimb, Radu Gratian Ghetea, presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor a spus ca traducerea termenilor ar putea crea confuzii si mai mari decat sa reuseasca sa expliciteze clientilor continutul unor expresii standard in terminologia bancara.
 
Finalmente, deputatul Eugen Nicolaescu (PNL) a propus o varianta de compromis prin care bancile pot folosi terminologia standard, dar vor fi obligate sa explice in scris, la cererea clientului, termenii pe care acesta nu i-a inteles, fara costuri in plus din partea clientilor. "Cred ca poate fi o forma de presiune asupra bancilor atunci cand fac ofertele", a spus Nicolaescu.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "CAR-urilor nu li se vor aplica prevederile OUG 50 din 2010 ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016