Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Care este procedura de organizare si functionare a Registrului persoanelor care aplica Split TVA?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Apr. 2018
Tags: tva, split tva, mecanismul de plata defalcata, monitor oficial, anaf

O.P.A.N.A.F. nr. 565, prin care s-a aprobat Procedura de organizare si functionare a Registrului persoanelor care aplica Split TVA, a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 187 din 28.02.2018.

ANAF organizeaza Registrul persoanelor care aplica plata defalcata a TVA, in temeiul dispozitiilor art. 2 alin. (7) din OG 23/2017 privind plata defalcata a TVA. De retinut ca informatiile care se gasesc in acest registru sunt publice conform legii si se afiseaza pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la adresa www.anaf.ro/Informatii publice/Informatii privind agentii economici.

Potrivit Contabilul.ro, persoanele care doresc informatii privind contribuabilii inscrisi in Registrul persoanelor care aplica plata defalcata a TVA, folosind codul de inregistrare in scopuri de TVA al contribuabilului despre care se cauta informatii. Astfel, registrul permite consultarea informatiilor pentru fiecare persoana in parte, identificata prin codul de inregistrare in scopuri de TVA.

Pentru furnizarea informatiilor din registru, la solicitarea oricarei persoane, pe pagina de internet www.anaf.ro/Informatii publice/Informatii privind agentii economici se publica un mesaj de informare, din care rezulta daca persoana impozabila aplica sau nu Split TVA, daca este inscris prin optiune sau in mod obligatoriu, data inscrierii in registru. Daca contribuabilul despre care se solicita informatii a mai fost inscris in Registrul persoanelor care aplica plata defalcata a TVA, dar a fost radiat, mesajul de informare va cuprinde si informatii cu privire la istoricul inscrierilor, respectiv data la care a fost inscris in registru si data la care a fost radiat din registru respectivul contribuabil, precum si modul in care a aplicat mecanismul de plata defalcata a TVA, respectiv optional sau obligatoriu, cu specificarea perioadelor corespunzatoare. Modul in care a aplicat mecanismul, adica optional sau obligatoriu, inclusiv perioadele de aplicare optionala/obligatorie, se vor afisa pentru fiecare dintre perioadele in care persoana impozabila a figurat in registru.

Acest registru nu poate fi inca accesat, insa verificarea partenerilor care aplica Split TVA se poate efectua in Registrul persoanelor care aplica plata defalcata a TVA la adresa: https://www.anaf.ro/RegPlataDefalcataTVA/, scrie Contabilul.ro.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Care este procedura de organizare si functionare a Registrului persoanelor care aplica Split TVA?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016