Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce a declarat Petrescu despre reducerea CAS cu cinci puncte procentuala

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Mai. 2014 Exclusiv
Tags: reducerea cas, colectarea, contributiile sociale, angajator, ioana petrescu, cinci puncte procentuale

Reducerea CAS cu cinci puncte a fost si ramane in continuare una dintre cele mai des mentionate masuri inca de la inceputul acestui an.



In cadrul conferintei "Zilele Informarii Europene", organizata de Departamentul pentru IMM si Comisia Europeana, ministrul Finantelor Publice, Ioana Petrescu, a mentionat, informeaza Agerpres, ca reducerea contributiilor sociale cu cinci puncte procentuale va fi printre primele lucruri pe care autoritatile le vor discuta cu reprezentantii Fondului Monetar International, Bancii Mondiale si Comisiei Europene la inceputul lunii iunie.

Mai exact, ministrul a declarat urmatoarele:

"Cresterea PIB de 3,8% in primul trimestru este un semnal foarte bun, care arata ca politicile pe care le-am luat pana acum au fost foarte bune, prin urmare sper sa continuam aceasta crestere economica si sa luam masuri care sa promoveze mediul de afaceri. Va mentionez doua care sunt pe lista noastra.

Una este reducerea CAS cu cinci puncte procentuale. Va fi printre primele lucruri pe care le vom discuta cu FMI, cu Banca Mondiala si Comisia Europeana cand vor sosi la inceputul lunii iunie.

Un alt lucru cerut de mediul de afaceri este rescrierea Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala. Ne asteptam sa intre in dezbatere publica in aceasta vara pentru ca in septembrie sa inceapa dezbaterile in Parlament si sa intre in vigoare la inceputul anului viitor", a subliniat Ioana Petrescu.

De asemenea, agentia noteaza ca in Romania, cota cumulata de CAS platita de angajator este de 45%, iar colectarea se situeaza undeva la 32%, din cauza muncii la negru si diverselor scutiri de CAS pentru anumite categorii de persoane.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce a declarat Petrescu despre reducerea CAS cu cinci puncte procentuala":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016