Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce contine cartea verde?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Dec. 2010
Tags: carte verde, tva

Cartea verde contine o serie de intrebari grupate pe cateva teme generale, menite sa stimuleze o consultare cat mai deschisa tuturor ideilor si opiniilor. Primele intrebari sunt daca elementele de ...

Cartea verde contine o serie de intrebari grupate pe cateva teme generale, menite sa stimuleze o consultare cat mai deschisa tuturor ideilor si opiniilor. Primele intrebari sunt daca elementele de baza ale sistemului de TVA ar trebui reformate si daca bunurile si serviciile ar trebui impozitate in statul membru de origine sau in cel in care are loc vanzarea lor. In continuare, cartea verde trateaza intrebari specifice care au aparut de-a lungul anilor.

Astfel de exemple sunt daca ratele reduse de TVA mai sunt pertinente in ziua de astazi, daca regulile privind deducerile sunt suficient de neutre, daca si in ce mod poate deveni sistemul mai rezistent la fraude si cum poate fi redusa birocratia in tranzactiile legate de TVA. In fine, respondentii la consultare sunt intrebati daca si in ce mod poate fi imbunatatita colectarea TVA pentru a acoperi diferenta dintre veniturile reale si veniturile teoretice din TVA, care in acest moment se ridica la 100 de miliarde de euro in UE.

Cartea verde incurajeaza exprimarea tuturor punctelor de vedere, iar consultarea nu se limiteaza la intrebarile prestabilite. Dimpotriva, respondentii sunt incurajati sa invoce orice alte chestiuni care considera ca pot fi pertinente pentru viitorul TVA.

Etapele urmatoare
Comisia invita toate partile interesate sa contribuie la consultarea publica, deschisa pana in data de 31 mai 2011. Pe baza feedbackului primit, Comisia va prezenta prioritatile pentru viitorul sistem de TVA in cadrul unei comunicari pe care o va publica la sfarsitul anului 2011.


A se vedea si MEMO: MEMO/10/633

Mai multe informatii despre cartea verde si anexa tehnica a acesteia sunt disponibile AICI

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce contine cartea verde? ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016