Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce crede Crin Antonescu despre plata TVA la incasare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Iul. 2012 Exclusiv
Tags: crin antonescu, masuri fiscale, plata tva, cifra afaceri, firme, eliminare contributii

Presedintele interimar Crin Antonescu a declarat ca saluta masurile cu caracter economic si fiscal anuntate luni de Executiv.

"As vrea sa incep aceasta declaratie prin a saluta masurile cu caracter fiscal si economic pe care Guvernul Romaniei le-a adoptat astazi. il felicit pe primul-ministru ca si pe ministrul Finantelor in special, pentru masurile care erau asteptate de foarte multa vreme, care erau solicitate de ani de zile de mediul de afaceri, in primul rand. si ii felicit pentru faptul ca intr-o perioada foarte agitata politic au gasit timpul, resursele si curajul de a adopta masuri absolut necesare mediului de afaceri din Romania", a afirmat Antonescu, intr-o declaratie sustinuta luni la Palatul Cotroceni.

El a adaugat ca respectivele masuri reprezinta dovada faptului ca actualul Guvern stie sa faca o "ierarhie de prioritati".

Antonescu a precizat ca fara masuri de crestere economica si a numarului de locuri de munca, Romania ar fi condamnata "sa discute in gol" despre masuri de austeritate, macroeconomie sau deficit.

Premierul Victor Ponta a anuntat luni ca a informat institutiile financiare internationale asupra intentiilor Guvernului de a propune plata TVA la incasare pentru firmele cu cifra de afaceri mai mica de 500.000 euro, cu conditia ca derularea decontarilor sa se faca numai prin sistemul bancar.

Potrivit premierului, Guvernul pe care il conduce a propus si informat Fondul Monetar International (FMI), Banca Mondiala(BM) si Comisia Europeana(CE) in legatura cu aceasta masura, precum si cu alte patru care se regasesc pe lista prioritatilor.

'A doua masura pe care dorim sa o adoptam in cel mai scurt timp este cresterea deductibilitatii cheltuielilor de cercetare si dezvoltare de la 20% la 50% pentru stimularea investitiilor inovative si crearea de locuri de munca in industrii cu valoare adaugata mare. A treia masura pe care am considerat-o absolut necesara si in concordanta cu ceea ce s-a adoptat la nivel european, in cadrul Consiliului European prin pactul de crestere economica si creare de locuri de munca este eliminarea contributiilor de asigurari sociale la fondul de sanatate, pensii, somaj, pentru toti intreprinzatorii care angajeaza persoane aflate in somaj si care au varsta de sub 25 de ani sau de peste 55 de ani. Aceasta eliminare a contributiilor va functiona pe termen de un an cu conditia mentinerii ca angajat inca un an suplimentar de catre firma', a spus primul ministru.

Seful Guvernului a amintit, totodata, de sprijinirea firmelor cu dificultati financiare temporare, precum si de asigurarea cadrului legislativ necesar pentru ca ONG-urile sa beneficieze de decontarea TVA pe proiecte finantate din fonduri europene.

'A patra masura pentru sprijinirea firmelor cu dificultati financiare temporare se refera la scutirea de la plata penalitatilor pentru debitorii statului pentru obligatii de plata achitate in perioada 1 septembrie 2012 - 31 decembrie 2012. si a cincea masura, de asemenea extrem de mult solicitata de catre organizatiile neguvernamentale, fundatii, institutii care nu sunt inregistrate ca platitori de TVA si care acceseaza fonduri europene: am luat decizia de a asigura cadrul legislativ necesar pentru ca TVA-ul sa fie eligibil la decontare pentru proiectele finantate din fonduri europene', a precizat Ponta.

Sursa: Agerpres
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce crede Crin Antonescu despre plata TVA la incasare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016