Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce influente pozitive a avut reducerea TVA? Declaratii din partea MADR

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 15 Iul. 2015 Exclusiv
Tags: reducerea tva, preturile alimentelor, daniel constantin, cereri integrate, fermieri, madr

Potrivit declaratiilor facute recent de ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, intr-o conferinta de presa, se constata ca preturile alimentelor au inregistrat, in medie, o scadere de 8,2% de la momentul aplicarii reducerii TVA de la 24% la 9%.

In plus, asa cum a declarat acesta, valoarea marfurilor alimentare disponibile pe piata a crescut pana la 11,5 miliarde de euro, in primele sase luni din 2015.

"Ar trebui subliniat si ultimul raport pe care l-a dat publicitatii Institutul National de Statistica cu privire la preturi. Sigur ca inca nu avem o analiza de la Consiliul Concurentei. Cel mai probabil o vom avea in luna august, din cate am inteles, dar cred ca sunt relevante cifrele de la statistica disponibile pe luna iulie si care arata foarte clar ca, in urma aplicarii reducerii TVA de la 24% la 9%, preturile au scazut in medie cu 8,2% la marfurile alimentare, in luna iunie 2015, fata de luna mai 2015. De asemenea, comparativ cu luna iunie din 2014, preturile au scazut cu 6,4%. Este un semnal extrem de important care s-a dat. Mai mult decat atat, valoarea marfurilor alimentare disponibile pe piata, in primele sase luni din 2015, a crescut la 11,5 miliarde de euro fata de 10 miliarde de euro, in aceeasi perioada a anului trecut. Sunt cifre importante, care certifica faptul ca reducerea TVA la marfurile alimentare a fost o masura benefica", a declarat ministrul, citat de Agerpres.

 

Conform sursei amintite, pana la data de 10 iulie s-au primit peste 940.000 de cereri integrate din partea fermierilor:

 

"S-a incheiat campania de primiri de cereri la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, in data de 10 iulie. Anul acesta, s-au primit cereri de la 942.000 de fermieri, cu o suprafata solicitata de 9,53 milioane de hectare, comparativ cu anul trecut, cand s-au inregistrat 9,8 milioane de hectare, deci 96% din suprafata care s-a solicitat in 2014".
 

Daniel Constantin a mai adaugat ca in ce priveste stadiul campaniei de recoltat, la grau procentajul este, in prezent, de aproape 50%, in timp ce la rapita gradul de recoltare ajunge la 87%.

 

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce influente pozitive a avut reducerea TVA? Declaratii din partea MADR":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016