Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce inseamna 2 august pentru economia mondiala: declin sau progres?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Iul. 2011
Tags: datoria publica, rating de tara, francul elvetian

La data de 2 august, economia mondiala ar putea intra oficial intr-o etapa de declin care sa se reflecte asupra tarilor din intreaga lume. In cazul in care Congresul american nu va majora plafonul de ...


La data de 2 august, economia mondiala ar putea intra oficial intr-o etapa de declin care sa se reflecte asupra tarilor din intreaga lume. In cazul in care Congresul american nu va majora plafonul de indatorare, SUA va intra in incapacitate de plata.

Datoria publica a Statelor Unite este in acest moment de 14.300 miliarde de dolari, iar Banca Centrala va incepe sa faca plata datoriilor catre investitori daca nu va fi majorat plafonul de indatorare. In cazul in care se va intampla asa ceva, mai multe servicii publice din SUA ar putea fi oprite din lipsa de fonduri.

Discutiile dintre democrati si republicani nu par sa duca in acest moment catre o rezolvare.  Unul dintre liderii republicanilor, Eric Cantor, a declarat ca presedintele Obama a pus capat negocierilor in momentul in care a observat ca discutiile nu pareau sa aiba nicio finalitate. Aceste negocieri se duc intre democratii care sustin introducerea unui impozit mai mare pentru bogati si intre republicanii care sunt de parere ca reducerea programelor sociale pentru saraci poate fi o solutie.

Fitch si Moody's, doua dintre cele mai mari agentii de rating, au anuntat deja ca iau in considerare  scaderea ratingului de tara 'AAA' in cazul in care nu va fi efectuata la timp plata salariilor si a pensiilor sau vor fi sistate alte servicii. Si cea de-a treia agentie din top, Standard & Poor's, a declarat ca ratingul SUA poate fi retrogradat ca urmare a acestei situatii.

In vreme ce republicanii sunt dispusi sa voteze reducerea cheltuielilor cu diversele programe sociale, democratii doresc atat micsorarea acestor costuri, cat impunerea unui sistem de impozitare mai aspru. Cea de-a doua masura este vazuta insa de republicani ca o metoda care ar incetini posibilitatea de revenire economica.

Moneda euro s-a apreciat recent in fata dolarului cu 0,9% fata de sedinta de tranzactionare de la mijlocul saptamanii trecute. Pe fondul situatiei din SUA si Italia, investitorii par sa isi indrepte din nou atentia catre aur si catre francul elvetian.

La nivel de tara, in ceea ce priveste paritatea fata de euro, diferentele au fost mult prea mici pentru a fi semnificative. Astfel, BNR a anuntat joia trecuta un curs oficial de 4,2778 lei pentru euro, in crestere usoara fata de nivelul de 4,2748 lei inregistrat miercuri.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul " Ce inseamna 2 august pentru economia mondiala: declin sau progres?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016