Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce prevederi fiscale noi aduce 2010

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Dec. 2009
Tags: tva, impozit anticipat

Investitorii de pe piata de capital vor plati de anul viitor un impozit anticipat de 1% pentru fiecare tranzactie in castig. Masura impozitarii fusese suspendata pentru perioada 2008-2009, urmand sa ...

Investitorii de pe piata de capital vor plati de anul viitor un impozit anticipat de 1% pentru fiecare tranzactie in castig. Masura impozitarii fusese suspendata pentru perioada 2008-2009, urmand sa reintre in vigoare de la 1 ianuarie 2010.

Tot in categoria celor care vor pierde intra si microintreprinderile (firmele care au intre 2 si 9 angajati). Posibilitatea pe care acestea o au in prezent, de a opta intre plata unui impozit pe venit de 3% sau a celui pe profit de 16%, nu va mai exista, firmele urmand sa plateasca impozit pe profit ca si celelalte firme. Micilor patroni le va fi mai greu, multi dintre acestia preferand plata impozitului pe venit.

“Este vorba despre o aliniere la Directiva CE privitoare la intreprinderi. Pentru unele firme va fi mai bine, dar pentru altele mai rau. Depinde de optiunea fiecaruia de pana acum”, spune avocatul Gabriel Biris. Presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, Ovidiu Nicolescu, doreste mentinerea impozitului pe venit ca optiune si in 2009, afirmand ca este o “masura prioritara pentru economia romaneasca”.

Castigurile vor fi ale firmelor care au de recuperat TVA in contul operatiunilor de export. De la 1 ianuarie operatiunile vor fi simplificate in sensul modificarii locului de plata, de la locul in care este prestatorul la locul in care se afla beneficiarul serviciului, explica Biris. Spre exemplu, daca o firma romaneasca presteaza servicii in Franta, cum ar fi pregatire de personal, aceasta nu isi va mai recupera TVA de la statul francez, ci de la cel roman, institutiile celor doua state urmand sa faca ulterior deconturile intre ele. “Vor fi mai putine operatiuni de facut, acum firmele platesc TVA apoi se chinuie sa il recupereze”, afirma Biris.

In cazul prestarilor de servicii de catre persoanele fizice, TVA se impune in tara prestatorului. Incepand cu 1 ianuarie 2010, declaratiile recapitulative se depun lunar, inclusiv pentru livrari si achizitii intracomunitare de bunuri. De asemenea, cererile de rambursare a TVA se depun in tara unde solicitantul e stabilit.
Sursa: Cotidianul

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce prevederi fiscale noi aduce 2010":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016