Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce tari au un ritm de crestere economica mai rapid

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 17 Aug. 2011
Tags: crestere economica, produsul intern brut, cerere externa, an agricol

Desi ne bucuram ca economia tarii a inregistrat o crestere de 0,3% pentru al doilea trimestru din acest an, trebuie stiut ca aceasta rata ne clasifica pentru a doua cea mai slaba crestere economica


Desi ne bucuram ca economia tarii a inregistrat o crestere de 0,3% pentru al doilea trimestru din acest an, trebuie stiut ca aceasta rata ne clasifica pentru a doua cea mai slaba crestere economica din Uniunea Europeana, pe primul loc fiind Portugalia, tara in care produsul intern brut a avansat cu numai 0,3% in serie ajustata sezonier, prin comparatie cu trimestrul II din 2010.

Cresterea pe serie bruta  a fost de 1,4%, in scadere fata de 1,7% cat era dupa primul trimestru, reusind sa depaseasca oricum estimarile initiale ale analistilor. Financial Times a mentionat ca astfel Romania este o surpriza placuta din zona Europei Centrale si de Est.

Cresterea economica lenta din Romania, Cehia, Ungaria si Slovacia are drept cauza si performantele slabe inregistrate de Germania, partener comercial esential al regiunii economice care include si aceste tari. Astfel, economia Germaniei a avansat cu numai 0,1% in trimestrul al doilea.

Cresterea economica in zona euro a fost de doar 0,25 in trimestrul al doilea. Aceeasi rata s-a inregistrat si in Romania, de 0,2% trimestru la trimestru, in vreme ce estimarile analistilor preconizasera un avans maxim de 0,5%. Deoarece Romania este o tara care depinde masiv de cererea externa, instabilitatea economica din alte tari a facut ca ritmul de crestere economica pe plan intern sa scada.

Agricultura din acest an ar putea sa ridice insa acest nivel al cresterii economice estimate la 1,5% de catre autoritati. Un an agricol bun ar putea aduce pana la un miliard de euro, potrivit declaratiilor facute recent de guvernatorul BNR.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce tari au un ritm de crestere economica mai rapid":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016