Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce taxe trebuie sa platim pentru o masina

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Sep. 2011 Exclusiv
Tags: tva, masina noua, taxa vamala, taxa de poluare, certificatul de inmatriculare, impozit anual, raspundere civila auto, capacitatea cilindrica

In momentul achizitiei se achita TVA de 24% aplicata la valoarea masinii, in cazul in care achizitionati o masina noua. Daca masina noua este fabricata in afara UE, platiti si taxa vamala, iar in aceasta situatie veti achita TVA cumulata, calculata la valoarea masinii plus taxa vamala.

Ulterior va trebui achitata taxa de poluare, deocamdata doar de cei care inmatriculeaza o masina, noua sau second-hand, care nu a mai fost inmatriculata in Romania. Legea este insa in curs de modificare, iar taxa va fi platita si de catre cei care au inmatriculat masini mai devreme de anul 2007. Pentru acestia din urma, taxa va fi platita in momentul in care intentioneaza sa vanda masina. Taxa este calculata in functie de vechimea masinii, capacitatea cilindrica, norma de poluare EURO si emisiile de dioxid de carbon.
 
Ulterior trebuie platita o taxa de inregistrare a masinii, care este taxa locala, si pleaca de la circa 7,5 euro pentru autoturisme. De asemenea, mai trebuie platita si o taxa la Registrul Auto Roman, un certificat de autentificare. Doar cei care cumpara o masina noua de la un dealer autorizat sunt exceptati de la plata acestei taxe. Valoarea acesteia este de circa 100 de lei. Mai trebuie sa achitati si o taxa pentru certificatul de inmatriculare.
 
Dupa ce ati inmatriculat masina, trebuie sa platiti un impozit local, anual, catre autoritatea locala si este in functie de capacitatea cilindrica. Valoarea ei este de 7 lei pentru fiecare fractiune de 200 de centimetri cubi.
 
Ca sa mergeti cu masina pe drumurile din afara oraselor, trebuie platita taxa de drum, rovinieta, platita in functie de perioada de utilizare, adica o saptamana, o luna, trei luni si un an. Valoarea ei ajunge la 28 de euro, pentru un an.
 
Cand alimentati la benzinarie trebuie sa stiti ca in pretul carburantilor exista, pe langa TVA, si acciza in care este inclusa de opt ani si vechea taxa de drum care alimenta fondul special al drumurilor. In total, din pretul pentru un litru de benzina, 50% reprezinta taxe.
 
Posesorii de automobile trebuie sa detina o polita obligatorie de asigurare de raspundere civila auto. Incheiata pe un an, aceasta pleaca de la 320-350 de lei pe an si este platita in functie de capacitatea ccilindrica dar si de comportamentul anterior al soferului, varsta si de zona geografica.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce taxe trebuie sa platim pentru o masina":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016