Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Codul Fiscal 2008 - Capitolul I Sectiunea 51. Lipsuri si nereguli pe parcursul circulatiei intracomunitare in regim suspensiv a produselor accizabile - art. 192^2-192^3

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Oct. 2008
Tags: codul fiscal 2008

SECTIUNEA a 51 -a Lipsuri si nereguli pe parcursul circulatiei intracomunitare in regim suspensiv a produselor accizabile -------------- Sectiunea a 51-a a Cap. I din Titlul VII a fost introdusa de ...

SECTIUNEA a 51 -a  Lipsuri si nereguli pe parcursul circulatiei intracomunitare in regim suspensiv a produselor accizabile
--------------
Sectiunea a 51-a a Cap. I din Titlul VII a fost introdusa de pct. 174 al art. I din LEGEA nr. 343 din 17 iulie 2006, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 662 din 1 august 2006.

ART. 1922 Lipsuri pe timpul suspendarii

(1) Antrepozitarii autorizati beneficiaza de scutire pentru pierderile de natura celor prevazute la art. 192 alin. (4), intervenite pe timpul transportului intracomunitar al produselor in regim suspensiv. In acest caz, pierderile trebuie dovedite, conform regulilor statului membru de destinatie. Aceste scutiri se aplica, de asemenea, si operatorilor inregistrati si neinregistrati pe timpul transportului in regim suspensiv.

(2) Fara a contraveni dispozitiilor art. 192^3, in cazul lipsurilor, altele decat pierderile la care se refera alin. (1), si in cazul pierderilor pentru care nu sunt acordate scutirile prevazute la alin. (1), acciza va fi stabilita pe baza cotelor aplicabile in statele membre respective, in momentul in care pierderile - corect stabilite de catre autoritatile fiscale competente - s-au produs sau, daca este necesar, la momentul cand lipsa a fost inregistrata.

(3) Lipsurile la care se face referire la alin. (2) si pierderile care nu sunt scutite conform prevederilor alin. (1) vor fi, in toate cazurile, indicate de autoritatile fiscale competente pe versoul exemplarului documentului administrativ de insotire care va fi returnat expeditorului, potrivit procedurii stabilite prin norme.
--------------
Art. 1922 a fost introdus de pct. 174 al art. I din LEGEA nr. 343 din 17 iulie 2006, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 662 din 1 august 2006.

ART. 1923 Nereguli si abateri

(1) Daca o neregula sau o abatere s-a comis in timpul circulatiei, implicand si exigibilitatea accizelor, aceasta se va datora, in statul membru unde a avut loc abaterea sau neregula, de catre persoana fizica sau juridica din tara de provenienta care a garantat plata accizei pentru circulatie, fara ca aceasta sa impieteze asupra inceperii procedurilor penale.

(2) Daca acciza este platita in alt stat membru decat cel de provenienta a produselor, statul membru care a incasat accizele va informa autoritatile fiscale competente ale tarii de provenienta.

(3) Daca pe durata transportului o neregula sau abatere a fost depistata, neputandu-se stabili unde a avut loc, atunci se considera ca abaterea a avut loc pe teritoriul statului membru unde aceasta a fost depistata.

(4) Atunci cand produsele supuse accizelor nu ajung la destinatie si nu este posibila stabilirea locului in care s-a comis abaterea sau neregula, aceasta se va considera a fi fost comisa in statul membru de livrare a produselor, care va colecta acciza cu cota in vigoare la data la care produsele au fost livrate, in afara de situatia in care, intr-o perioada de 4 luni de la data livrarii produselor, se prezinta dovezi care sa asigure autoritatile fiscale competente de corectitudinea tranzactiei ori sa aduca lamuriri asupra locului unde s-a produs efectiv abaterea sau neregula.

(5) Daca, inainte de expirarea perioadei de 3 ani de la data la care documentul administrativ de insotire a fost intocmit, statul membru unde a avut loc efectiv abaterea sau neregula este stabilit cu certitudine, acel stat membru va colecta acciza prin aplicarea cotei in vigoare la data la care bunurile au fost livrate. In acest caz, imediat ce dovada colectarii taxei a fost prezentata, acciza platita initial va fi rambursata.
--------------
Art. 1923 a fost introdus de pct. 174 al art. I din LEGEA nr. 343 din 17 iulie 2006, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 662 din 1 august 2006.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Codul Fiscal 2008 - Capitolul I Sectiunea 51. Lipsuri si nereguli pe parcursul circulatiei intracomunitare in regim suspensiv a produselor accizabile - art. 192^2-192^3":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016