Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Comisia Centrala Fiscala

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 22 Mar. 2011
Tags: comisia centrala fiscala, domeniul fiscal, competente, anaf

In Monitorul Oficial al Romaniei nr. 195/21.03.2011, a fost publicat Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 1.765/2011, prin care au fost aprobate constituirea, Regulamentul de organizare si ...


In Monitorul Oficial al Romaniei nr. 195/21.03.2011, a fost publicat Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 1.765/2011, prin care au fost aprobate constituirea, Regulamentul de organizare si functionare si atributiile Comisiei Fiscale Centrale.

Comisia Fiscala Centrala este o structura interdepartamentala care isi desfasoara activitatea in cadrul Ministerului Finantelor Publice si are ca atributii aplicarea unitara a prevederilor:

- Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare;

- actelor normative care reglementau taxa pe valoarea adaugata, impozitul pe profit, accizele, impunerea unor venituri realizate din Romania de persoane fizice si juridice nerezidente, impozitul pe venit, inainte de intrarea in vigoare a Legii nr. 571/2003;

- Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si legislatiei subsecvente acestuia;

- legislatiei care intra in sfera de aplicare a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Comisia Fiscala Centrala solutioneaza conflictele de competenta aparute intre organe fiscale care nu sunt subordonate unui organ ierarhic comun, emitand decizii pentru:

- problemele in legatura cu legislatia in domeniul fiscal, inclusiv prin coroborarea acesteia cu legislatia conexa, pentru care se impune o solutionare unitara, in vederea eliminarii interpretarilor diferite in aplicarea legislatiei;

- problemele ce privesc conflictele de competenta aparute intre organele fiscale care nu sunt subordonate unui organ ierarhic comun.

Important!

Solutiile unitare adoptate prin decizii ale comisiei vor fi aprobate prin ordin al ministrului Finantelor Publice si sunt aplicabile de la data intrarii in vigoare a actului normativ avut in vedere la solutionarea fiecarei spete.

Deciziile de aplicare unitara ale comisiei nu au impact asupra actelor administrative fiscale ramase definitive si irevocabile in sistemul cailor de atac si nu au valoare de date suplimentare necunoscute la data efectuarii verificarilor. (Sursa: ANAF)
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Comisia Centrala Fiscala ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016