Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Comisia Europeana: Fara TVA la taxa auto

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Mar. 2008
Tags: taxa de poluare, taxa de prima inmatriculare

Masinile ar putea deveni in Romania un bun de lux. Cu o taxa de prima inmatriculare mult majorata (in cazul masinilor noi), cu dobanzi in ascensiune ca urmare a noilor politici monetare ale bancii ...

     Masinile ar putea deveni in Romania un bun de lux.

     Cu o taxa de prima inmatriculare mult majorata (in cazul masinilor noi), cu dobanzi in ascensiune ca urmare a noilor politici monetare ale bancii centrale si cu taxa pe valoarea adaugata aplicata atat taxei „de poluare“, cat si dobanzilor (in cazul leasingului), sa-ti tot reinnoiesti „tarcul“ auto.

Si asta pentru ca, in goana dupa venituri bugetare, Guvernul pare decis sa inlocuiasca o taxa protectionista cu una fiscala. Ambele sub pretextul protejarii mediului.

Iar Romania nu este singura tara care a introdus o taxa de prima inmatriculare si nici singura care o taxeaza cu TVA. Comisia Europeana insa a transmis Maltei, Austriei si Finlandei, pe 31 ianuarie 2008, sa renunte la taxarea cu TVA a taxei pe prima inmatriculare, acest lucru fiind contrar legislatiei europene privind TVA.

„Taxa de inregistrare nu trebuie inclusa in baza de impozitare a taxei pe valoarea adaugata”, a fost mesajul Comisiei, care se confrunta cu diferite sesizari pe tema acestor tipuri de taxe de la diferiti cetateni ai Uniunii Europene.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Comisia Europeana: Fara TVA la taxa auto":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016