Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Comisia Europeana: TVA se va modifica

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Dec. 2010
Tags: tva, comisia europeana

Fiscalitate: Comisia lanseaza o dezbatere pe tema viitorului taxei pe valoarea adaugata (TVA) Comisia Europeana a lansat astazi o ampla consultare publica pe tema consolidarii si imbunatatirii ...

Fiscalitate: Comisia lanseaza o dezbatere pe tema viitorului taxei pe valoarea adaugata (TVA)

Comisia Europeana a lansat astazi o ampla consultare publica pe tema consolidarii si imbunatatirii sistemului de TVA din Uniunea Europeana, in beneficiul cetatenilor, al societatilor comerciale si al statelor membre.

Scopul consultarii este de a le oferi partilor interesate ocazia de a-si exprima opiniile cu privire la problemele care exista in acest moment in domeniul TVA si de a propune solutii la acestea. Comisia va folosi informatiile primite in urma acestei consultari pentru a decide care este cea mai adecvata abordare pentru a crea un sistem de TVA stabil, solid si eficient.

Comisarul pentru impozitare, Algirdas Šemeta, a declarat: „Avem nevoie de un sistem de TVA pentru secolul XXI: simplu, modern si eficient. TVA este platita de cetateni, colectata de societatile comerciale si o sursa principala de venit pentru statele membre, asadar este o chestiune de interes general. Invit toate partile interesate sa isi exprime opiniile in cadrul acestei consultari, pentru ca viitorul sistem de TVA sa functioneze mai bine pentru toti”.

De ce este necesara revizuirea sistemului de TVA?
TVA a fost introdusa in Uniunea Europeana acum mai bine de 40 de ani, intr-un moment in care piata era foarte diferita de cea din zilele noastre. In ciuda eforturilor facute de-a lungul anilor de a moderniza si simplifica treptat sistemul de TVA, este limpede ca acesta nu mai raspunde nevoilor unei economii moderne, bazate pe tehnologie si al carei motor il reprezinta serviciile. Din cauza complexitatii sistemului de TVA actual, costurile si sarcinile care le revin contribuabililor si administratiilor sunt nejustificate, la fel si obstacolele create pe piata interna. In plus, sistemul de TVA are unele puncte slabe care il fac vulnerabil la frauda si evaziune. De aceea, el trebuie sa faca obiectul unei revizuiri in profunzime.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Comisia Europeana: TVA se va modifica":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016