Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Companiile elvetiene solicita instruirea tinerilor din Romania conform cerintelor economiei reale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 20 Sep. 2018
Tags: investitori elvetieni, parteneriat public-privat, ministrul pentru mediul de afaceri

Investitorii elvetieni solicita stabilitate si predictibilitate a legislatiei, imbunatatirea infrastructurii de transport si instruirea tinerilor conform cerintelor economiei reale, arata secretarului de stat pentru Afaceri Economice din Elvetia, aflat miercuri intr-o vizita in Romania.

Stefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, s-a intalnit miercuri cu Marie-Gabrielle Ineichen-Fleisch, secretar de stat pentru Afaceri Economice al Confederatiei Elvetiene. Intre temele abordate s-au numarat modalitatile de dezvoltare a 
relatiilor comerciale si investitionale.

Marie-Gabrielle Ineichen-Fleisch a prezentat proiectele pe termen lung derulate de investitorii elvetieni, in mare parte IMM-uri. Aceasta a precizat ca investitorii straini solicita stabilitate si predictibilitate a legislatiei, imbunatatirea infrastructurii de transport si instruirea tinerilor conform cerintelor economiei reale.

"Si in Elvetia este dificil sa gasesti forta de munca. Sistemul educational dual ar putea fi adaptat mai bine la ceea ce se cere pe piata muncii. Sunt multe companii care sunt implicate in astfel de programe in Elvetia si ne-am bucura sa se implice si in Romania", a spus secretarul de stat pentru Afaceri Economice al Confederatiei Elvetiene.

Pe de alta parte, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a prezentat evolutiile macroeconomice din Romania, avantajele comparative pentru decizia de a investi, strategia guvernamentala pentru a incuraja retentia si educarea fortei de munca, schimbarile legislative si oportunitatile de investitii prin Parteneriate Public-Privat.

"Formulam politicile publice in urma dialogului cu mediul de afaceri. Atunci cand constatam ca o lege devine o piedica pentru dezvoltare, trebuie sa o schimbam. De exemplu, am clarificat si simplificat legislatia achizitiilor publice, am introdus Legea prevenirii, pentru protejarea mediului privat fata de eventuale abuzuri, si am modificat schema de ajutor de stat pentru investitii cu impact major in economie. in ceea ce priveste retentia si educarea fortei de munca, avem o strategie pe mai multe paliere: cresterea salariului minim, aducerea persoanelor calificate care lucreaza acum in afara Romaniei, accelerarea programului de infiintare de clase in sistem de invatamant dual si cresterea cotei anuale de permise pentru lucratori din afara UE", a declarat Stefan-Radu Oprea.
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Companiile elvetiene solicita instruirea tinerilor din Romania conform cerintelor economiei reale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016