Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Comunicat de presa ANAF: Nr.1090674 din 21 iulie 2010

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 22 Iul. 2010
Tags: inspectori fiscali, anaf

A.N.A.F. : Inspectorii fiscali au stabilit, in luna iunie, sume suplimentare la bugetul general consolidat de 907.737.563 lei Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin intermediul organelor de ...

A.N.A.F. : Inspectorii fiscali au stabilit, in luna iunie, sume suplimentare la bugetul general consolidat de 907.737.563 lei

Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin intermediul organelor de inspectie fiscala din cadrul structurilor teritoriale si centrale, a efectuat, in luna iunie 2010, 9.670 actiuni la contribuabili persoane fizice si juridice.

In urma constatarilor organelor de inspectie fiscala, au fost stabilite sume suplimentare la bugetul general consolidat in valoare de 907.737.563 lei si diminuata pierderea fiscala cu suma de 88.758.645 lei.

Totodata, pentru deficientele constatate au fost aplicate 2.123 amenzi contraventionale in suma totala de 4.445.187 lei si au fost inaintate organelor abilitate in vederea continuarii cercetarilor 346 sesizari penale pentru un prejudiciu de 516.082.080 lei.

In vederea asigurarii colectarii creantelor fiscale, organele de inspectie fiscala au dispus masuri asiguratorii (sub forma popririi asiguratorii si sechestrului asiguratoriu asupra bunurilor mobile si/ sau imobile proprietate a debitorului, precum si asupra veniturilor acestuia) la 403 de contribuabili pentru suma de 317.153.108 lei.

De asemenea, in luna iunie a fost continuata actiunea de impunere a persoanelor fizice care au efectuat tranzactii imobiliare, fiind efectuate 155 de verificari (96 de controale inopinate si 59 inspectii fiscale), in urma carora au fost stabilite sume suplimentare reprezentand TVA de 41.817.432 lei.

Pentru continuarea cercetarilor de catre organele abilitate, au fost inaintate 4 sesizari penale pentru un prejudiciu de 580.322 lei si au fost instituite 34 de masuri asiguratorii pentru suma de 10.926.803 lei.

Principalele deficiente constatate, care au condus la calcularea de obligatii fiscale suplimentare si, respectiv, aplicarea de amenzi contraventionale si intocmirea de sesizari penale, au fost: sustragerea de la plata taxelor si impozitelor, nedeclararea veniturilor impozabile, intocmirea incompleta si necorespunzatoare a actelor si documentelor contabile, nefunctionarea la sediul social declarat, inregistrarea in evidenta contabila de facturi fiscale emise de societati tip ”fantoma”, efectuarea de tranzactii fictive.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Comunicat de presa ANAF: Nr.1090674 din 21 iulie 2010":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016