Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Conform datelor MFP, TVA-ul si accizele au salvat bugetul Romaniei in 2010

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Dec. 2010
Tags: mfp, tva, accize

Ministerul Finantelor Publice a anuntat o serie de date legate de bugetul general consolidat, la 30 noiembrie 2010. Deficitul bugetului general consolidat a ajuns la 5,2% din PIB, in crestere fata de ...


Ministerul Finantelor Publice a anuntat o serie de date legate de bugetul general consolidat, la 30 noiembrie 2010. Deficitul bugetului general consolidat a ajuns la 5,2% din PIB, in crestere fata de luna precedenta. Mai important este insa faptul ca au scazut incasarile din impozitul pe venit (- 3,5%), impozitul pe profit (- 5,6%), contributii de asigurari sociale (- 5,7%). Daca nu ar fi crescut incasarile din taxa pe valoare adaugata (+13,2%), accize (+10,7%), precum si venituri nefiscale (+18,5%), situatia ar fi putut arata mult mai rau.

Astfel, conform MFP, veniturile incasate la bugetul general consolidat au fost in suma de 150,5 miliarde lei, cu 4,9% mai mult, in termeni nominali, fata de perioada corespunzatoare din anul precedent. Cheltuielile bugetului general consolidat in suma de 177,3 miliarde lei, au crescut in termeni nominali cu 2,4% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Per ansamblu, deficitul bugetului general consolidat in perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie a fost de 26,8 miliarde lei, respectiv 5,2% din PIB, in crestere cu 0,6 puncte procentuale fata de luna precedenta.

Cresterea incasarilor in perioada raportata s-a inregistrat in principal la impozitele pe bunuri si servicii, respectiv taxa pe valoare adaugata (+13,2%) si accize (+10,7%), precum si la venituri nefiscale (+18,5%). In acelasi timp, decalaje importante se metin la incasarile din impozitul pe venit (- 3,5%), impozitul pe profit (- 5,6%), contributii de asigurari sociale (- 5,7%) mai arata datele publicate de MFP.

Alte informatii despre bugetul general consolidat:

Sumele primite de la Uniunea Europeana in contul platilor efectuate s-au dublat fata de aceeasi perioada a anului precedent, respectiv 3,7 miliarde lei fata de 1,9 miliarde lei

Cresterea cheltuielilor s-a inregistrat in principal la dobanzi (+ 22%), ca urmare a finantarii deficitelor bugetare acumulate din anii precedenti, programe cu finantare UE (+194%), asistenta sociala (+7,5%).

De asemenea cheltuielile cu bunuri si servicii au crescut cu 0,8% fata de aceeasi perioada a anului 2009, ca urmare a majorarii cheltuielilor bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate pentru plata arieratelor.

La nivelul administratiilor locale cresterea cheltuielilor cu bunuri si servicii fata de aceeasi perioada a anului precedent se datoreaza preluarii finantarii activitatii Camerelor Agricole, incepand cu luna martie 2010, precum si ca urmare a descentralizarii unitatilor sanitare prin preluarea acestora incepand cu luna iulie 2010 de catre autoritatile administratiei publice locale.

Cheltuielile de personal se mentin sub cele inregistrate in aceeasi perioada din anul precedent cu 8,5%.

Cheltuielile pentru investitii care includ cheltuielile de capital, precum si programe de investitii finantate din surse interne si externe, au fost la sfarsitul lunii noiembrie in suma de 26,8 miliarde lei, respectiv 5,2% din PIB.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Conform datelor MFP, TVA-ul si accizele au salvat bugetul Romaniei in 2010 ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016