Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Consiliul IMM-urilor lanseaza "Capitala antreprenoriatului romanesc 2019"

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 04 Iul. 2018
Tags: capitala antreprenoriatului romanesc 2019, concurs imm, concurs municipii

Consiliul IMM-urilor din Romania (CNIPMMR) in parteneriat cu Asociatia Municipiilor din Romania (AMR) a lansat, pe 2 iulie, competitia "Capitala antreprenoriatului romanesc 2019". Programul beneficiaza de sprijinul Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR), US Embassy si Banca Transilvania (BT).

Scopul concursului este acela de a premia municipiul cu cea mai exceptionala viziune antreprenoriala, fara a conta dimensiunea sau prosperitatea acestuia. Municipiul care va dovedi ca are cel mai performant plan de actiune, orientata spre viitor, va primi titlul de  “Capitala antreprenoriatului romanesc 2019”, pentru 1 an.

“Lansam un concept care sa sustina mediul antreprenorial local. Ne propunem sa alegem Capitala Antreprenoriatului, iar pentru acest lucru o sa vizam 2 aspecte: ce se afla in prezent, cum sustin municipiile antreprenoriatul, branduri, incubatoare etc., dar si ceea ce isi propun sa faca, astfel incat sa dam valoare adaugata antreprenoriatului local. Cum sprijinim capitala selectata? Prin organizarea de evenimente dedicate mediului de afaceri, realizarea unor intalniri de promovare a spiritului antreprenorial intre studenti si antreprenori cunoscuti din Romania, programe de mentoring in randul elevilor si studentilor sau oferirea de know-how de catre antreprenori de succes. Experienta demonstreaza ca doar impreuna, mediul public si mediul privat, reusim sa conturam un mediu de afaceri sustenabil”, spune Florin Jianu, presedinte CNIPMMR.

In selectarea castigatorului se va pune accent pe infrastructura de business, existenta unor programe de sustinere a antreprenoriatului, nivelul atragerii de companii valoroase in municipii, existenta unor scheme locale de ajutor de minimis pentru antreprenori si pe numarul de branduri romanesti existente in municipiu.

“Ca si autoritati locale, trebuie sa acordam o atentie sporita actiunilor de stimulare a antreprenoriatului si a infiintarii de IMM-uri, iar rolul autoritatilor locale in sprijinirea mediului de afaceri si in dezvoltarea parteneriatului public – privat trebuie sa devina unul complex. Sunt convins ca programul „Capitala Antreprenoriatului Romanesc” va contribui la intensificarea schimbului de bune practici si multiplicarea modelelor de afaceri la nivel local, precum si la punerea in valoare a abilitatilor manageriale si antreprenoriale existente in municipii”, a mentionat Robert Negoita, presedintele AMR.
 
Informatiile necesare privind initiativa, metodologia sau modalitatile de depunere a scrisorilor de intentie si a dosarelor de candidatura se gasesc pe www.cnipmmr.ro sectiunea “Capitala antreprenoriatului romanesc”.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Consiliul IMM-urilor lanseaza "Capitala antreprenoriatului romanesc 2019"":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016