Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Contabilii sunt cavalerii contribuabilului

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Aug. 2009
Tags: contabilii, contabilul, contribuabilului

Contribuabilii si legea fiscala se zbat intr-o lupta, intr-o dinamica inclestare. Legea fiscala ocupa, fireste, o pozitie superioara. Contabilii sunt cavalerii contribuabilului, inzauati pornind in ...


Contribuabilii si legea fiscala se zbat intr-o lupta, intr-o dinamica inclestare. Legea fiscala ocupa, fireste, o pozitie superioara. Contabilii sunt cavalerii contribuabilului, inzauati pornind in lupta ne apar... In realitate, ei se zbat sa scape de apasarea usoara dar insidioasa a legii fiscale, cu teama ca nu cumva sa se petreaca vreun lucru interzis, care sa justifice o amenda...

De parca amenda s-ar da pentru faptul ca nu respectam legea... Stim cu totii ca in realitate cauzele pentru care organul ne amendeaza tin de pozitia si conduita noastra.

Contabilul este adesea tratat de organul de control ca si cum ar fi tare de cap. In realitate, un contabil este supus unor presiuni constante din partea sefilor, in capul lui se sparg toate oalele cand vine controlul (poate ca asta inseamna de fapt "tare de cap", sa rezisti).

In permanenta contabilul este in pozitia sa faca alegeri si sa se incadreze in timp. Acestea responsabilitatile lui esentiale. Este foarte greu sa faci alegeri, iar sa te incadrezi in timp e si mai si... Pozitia contabilului este in orice caz ingrata.

La fel ca si pozitia, conduita este foarte importanta. Conduita contabilului este melodia le care canta organul de control. O atitudine calma din partea contabilului este interesanta, de mare efect, dar greu de mimat. Contabilul nu trebuie sa fie nici omul fiscului in interiorul organizatiei- contribuabil, nici Pintea Viteazul, luptatorul anti-fisc. Cred ca optim este sa-ti pastrezi mereu aproape de centrul mintii faptul ca ai argumente pentru alegerile pe care le-ai facut.

Va doresc o toamna dinamica si cu fructe dulci!

av. dr. Andrei Savescu, SNSA
specialist in dreptul muncii
pasionat de contabilitate

Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin Editurii Rentrop & Straton. Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: "Sursa: Portalul infoTVA.ro" si link catre www.infotva.ro . In caz contra r, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.

Articol adaugat in 20 august 2009

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Contabilii sunt cavalerii contribuabilului":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016