Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Contract de leasing. Taxa de poluare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Mai. 2011

Firma de leasing de la care am achizitionat o masina are dreptul sa ma oblige la plata TVA pentru taxa de poluare pe care mi-o factureaza? Nu ar trebui sa-mi emita factura fara TVA?Raspuns:Taxa de ...

Firma de leasing de la care am achizitionat o masina are dreptul sa ma oblige la plata TVA pentru taxa de poluare pe care mi-o factureaza? Nu ar trebui sa-mi emita factura fara TVA?

Raspuns:
Taxa de poluare este achitata de catre compania de leasing la inmatricularea vehiculului, urmand ca aceasta sa o recupereze de la utilizatorul masinii (clientul), conform contractului de leasing.

In astfel de situatii, potrivit prevederilor legale (art. 129 alin. 2, Cod fiscal), compania de leasing actioneaza in nume propriu, dar in contul utilizatorului (platind o taxa in numele acestuia), operatiune considerata ca fiind prestare de servicii (conform aceluiasi articol). 

In calitatea sa de platitor de TVA, compania de leasing va factura si incasa TVA pentru oricare din serviciile pe care le presteaza, prin urmare si pentru plata taxelor in contul utilizatorului, inclusiv a taxei de poluare.

Ca o concluzie, nu este vorba despre plata unei taxe la alta taxa (adica TVA la Taxa de Poluare), ci despre plata, in conditiile reglementarilor legale in vigoare, a unei taxe (TVA) aferente unui serviciu (plata taxei de poluare), chiar daca serviciul respectiv este in legatura cu plata altei taxe.

Suplimentar, art. 137 alineat 2 si Normele metodologice de aplicare mentioneaza clar faptul ca o taxa suportata de finantator ca proprietar este refacturata si se cuprinde in baza de impozitare din punctul de vedere al TVA.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Contract de leasing. Taxa de poluare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016