Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Contract vanzare-cumparare. Drept de folosinta asupra terenului

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Aug. 2010
Tags: contract vanzare-cumpare

Contract vanzare-cumparare. Drept de folosinta asupra terenului Ica Negru, valabil la 12-Aug-2010 Intrebare: Societatea incheie antecontracte de vanzare cumparare (autentificat notarial) si ...

Contract vanzare-cumparare. Drept de folosinta asupra terenului
Ica Negru, valabil la 12-Aug-2010

Intrebare: Societatea incheie antecontracte de vanzare cumparare (autentificat notarial) si promisiuni de vanzare-cumparare (neautentificat notarial) pentru terenuri agricole. In ambele cazuri la data intocmirii documentelor pretul cerut de proprietar este achitat integral.

In ce cont se inregistreaza plata terenurilor avand in vedere ca ele sunt utilizate efectiv de catre societate, desi proprietatea asupra lor urmeaza sa fie obtinuta dupa un anumit interval de timp (ani)?

Este obligatoriu sa se aplice principiul prevalentei economicului asupra juridicului si sa se inregistreze terenul in contul 2111, sau se inregistreaza doar plata unui avans pana la incheierea contractului de vanzare-cumparare (cont 2321)?

Raspuns:

In cazul in care contractual de vanzare cumparare pentru terenul  cumparat este pe numele societatii, atunci trebuie sa il treceti in patrimonial acesteia si il veti inregistra ca aport la capitalul societatii. Pentru promisiunea de vanzare cumparare nu stiu cum ati platit, probabil ca ati facut o chitanta de mana pentru suma platita si, pana il veti avea in proprietate, il folositi doar pe riscul dvs. 
 
Daca in contractul de vanzare cumparare ati specificat ca veti fi proprietar la o alta data decat cea in care s-a autentificat actul la notar, atunci pana la acea data nu aveti decat drept de folosinta, trebuie sa aveti mare grija, daca dvs. faceti un ctr. de folosinta sau ctr. de vanzare cumparae. Inregistrarile in contabilitate trebuie sa fie facute conform actelor pe care le detineti cu privire la terenurile achizitionate.  

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Contract vanzare-cumparare. Drept de folosinta asupra terenului ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016