Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cresc dobanzile la creditele in lei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 04 Aug. 2011
Tags: dobanzi, credite in lei, majorare dobanzi, credite de consum

O noua crestere la dobanzile creditelor de consum in lei este estimata dupa ce a inceput sa se diminueze numarul promotiilor la aceste credite. In luna iunie au fost deja afisate oferte ceva mai


O noua crestere la dobanzile creditelor de consum in lei este estimata dupa ce a inceput sa se diminueze numarul promotiilor la aceste credite. In luna iunie au fost deja afisate oferte ceva mai scumpe.

Majorarea dobanzii anuale medii la creditele de consum in lei a fost de 0,7 puncte procentuale in luna iunie, procentul dobanzii ajungand la 15,9% pe an. In primavara acestui an, mai multe promotii la creditele de consum invadasera piata, insa aceasta strategie nu a dus la o crestere a numarului de credite contractate de clienti, iar vanzarile noi nu au reusit sa depaseasca rambursarile. In iunie, soldul creditelor de consum in lei era de 26,2 miliarde lei, in scadere cu 20% fata de aceeasi perioada din 2010.

Tot in iunie a fost inregistrata o a doua crestere la dobanzile creditelor garantate, costul efectiv urcand la 6,6% pe an, cu aproape un punct procentual mai mult decat la jumatatea anului trecut. Unii analisti considera ca bancile nu se mai concentreaza la fel de mult pe vanzarea creditelor de consum deoarece acestea au reprezentat factorii problematici din punctul de vedere al restantelor.

Cererea redusa a facut ca soldurile de credite de retail sa scada in continuare, astfel ca bancile au revenit la un nivel normal. Astfel, dobanda medie la creditele noi a coborat cu aproximativ 0,5% in luna iunie si a ajuns la 10,1% pe an, ca urmare a ieftinirii finantarilor pentru companii.

Se considera ca cererea de credite va creste dupa ce companiile vor reusi sa isi stabilizeze bilanturile. La sfarsitul lunii iunie, firmele acumulasera datorii in valoare de aproxinativ 112 miliarde de lei, mai mari cu 5% fata de perioada similara a anului trecut.

Incepand cu aceasta luna, banca ING a decis sa majoreze cu 1% marja de dobanda la toate creditele in lei. In ceea ce priveste creditele de nevoi personale cu garantie, dobanzile nominale incadreaza intre 11,4% si 14,9% pe an, iar imprumuturile fara garantii au o dobanda de 16,6% pe an.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cresc dobanzile la creditele in lei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016