Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cum reusesc romanii sa-si gestioneze cheltuielile curente si datoriile?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Nov. 2010
Tags: datorii, cheltuieli

Peste jumatate dintre romani reusesc cu greu sa-si acopere cheltuielile curente si aproape unul din patru are datorii, potrivit indicelui de incredere a populatiei masurat de Barometrul de Incredere ...


Peste jumatate dintre romani reusesc cu greu sa-si acopere cheltuielile curente si aproape unul din patru are datorii, potrivit indicelui de incredere a populatiei masurat de Barometrul de Incredere a Consumatorului realizat de compania de cercetare a pietei GfK.

Cu toate acestea, indicele de incredere inregistreaza o usoara imbunatatire fata de lunile anterioare.

"Dupa o vara «fierbinte», marcata de cea mai accentuata stare de pesimism din ultimii 10 ani, lunile de toamna ale acestui an aduc un usor reviriment in ceea ce priveste indicele de incredere a populatiei(...). Numarul neincrezatorilor in starea generala economica continua sa fie insa mare, iar perspectivele destul de sumbre", se arata intr-un comunicat al GfK.

Daca in iulie, cea mai "neagra" luna a anului din punct de vedere al increderii in situatia financiara a familiei lor, aproape trei sferturi dintre romani considerau ca aceasta este mai rea decat cu 12 luni in urma, in primele doua luni de toamna au aparut semnele unei usoare imbunatatiri - numai 7 din 10 dintre cei chestionati manifesta acelasi sentiment negativ.

Mai mult, in privinta perspectivelor financiare, putin peste jumatate dintre romani spun ca se asteapta la o inrautatire. Si la acest capitol se remarca o tendinta pozitiva fata de lunile iunie si iulie cand pesimismul romanilor se afla la cote maxime, aproape doua treimi declarand la acel moment ca vad o inasprire a acestei situatii in urmatorul an. Numai 9% spera ca situatia lor sa se imbunatateasca in urmatorul an si 33% se asteapta sa ramana la fel ca in prezent.

"88% dintre cei chestionati afirma ca starea generala a economiei a cunoscut un regres in ultimele 12 luni, in vreme ce sperantele pentru urmatorul an sunt ceva mai mari, o treime dintre ei declarandu-se optimisti. Mai mult de jumatate dintre romani (56%) spun ca reusesc cu greu sa isi acopere cheltuielile curente, in vreme ce aproape un sfert spun ca au datorii. De atlfel, procentul datornicilor este cel mai mare din ultimii 7 ani", se mentioneaza in comunicat.

In directa legatura cu situatia financiara este si increderea in stabilitatea locului de munca. In medie, in septembrie si octombrie, 83% anticipeaza o crestere a somajului si numai 5% sunt optimisti in aceasta privinta. Daca la acest capitol se observa o relativa stabilitate, in ceea ce priveste inflatia, atat cea trecuta, cat si cea viitoare, declaratiile sunt cele mai pesimiste din ultimele 12 luni. Aproape 77% dintre romani estimeaza o crestere a preturilor in 2011, in vreme ce 83% au resimtit in ultimul an o crestere a inflatiei pentru majoritatea produselor. La polul opus, numarul optimistilor s-a redus semnificativ, mai putin de un roman din zece spera la o scadere a preturilor in urmatoarea perioada (0,6%).

Perioada actuala nu pare a fi una favorabila economisirii, conform sursei citate. Mai mult de 8 din 10 romani spun ca nu intentioneaza sa puna bani deoparte in urmatorul an. Dupa doi ani de la declansarea crizei economice, intentiile de achizitie a unui automobil sau a unei locuinte scad si ele de la un trimestru la altul: 9%, respectiv 4%. Un procent ceva mai ridicat (15%) intentioneaza totusi sa investeasca in imbunatatirea locuintei: cumpararea unei centrale pentru incalzire sau a unor noi obiecte sanitare.

Informatiile provin din Barometrul de Incredere a Consumatorului, studiu cofinantat de Comisia Europeana si realizat lunar de GfK Romania. Datele sunt reprezentative pentru populatia Romaniei in varsta de 15 ani si peste, esantionul fiind de 1000 de persoane intervievate in fiecare luna.

Sursa: MEDIAFAX

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cum reusesc romanii sa-si gestioneze cheltuielile curente si datoriile?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016