Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cum stam cu depozitele bancare fata de vecinii nostri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Sep. 2011 Exclusiv
Tags: depozite bancare, depozit mediu, depozite populatie

Chiar daca bugetele romanilor par sa isi revina dupa criza, traditia constituirii unor depozite bancare s-ar putea sa fie ceva mai consistenta in cazul vecinilor bulgari, unguri si polonezi care au depozite bancare mult mai valoroase decat cele detinute de romani.

In concret, valoarea medie a depozitelor bancare din tara noastra se ridica numai pana la 1.193 de euro. Diferenta este notabila fata de depozitele bulgarilor care sunt cu pana la 60% mai mari si este de doua ori mai mare prin comparatie cu ungurii si polonezii. Poate la distanta cea mai mare se situeaza Germania, tara in care valoarea depozitului mediu pe locuitor ajunge la 20.600 euro.

Depozitele bancare medii in Bulgaria sunt de 1.905 euro, in Ungaria sunt de 2.743 euro, in vreme ce in Polonia aceste depozite ajung la 2.907 euro. In studiul realizat recent, printre statele care au depozite bancare medii la nivel de populatie mai mari decat cele ale romanilor se numara Cehia si Slovenia.

La un nivel mai inalt se situeaza state precum Italia, Grecia, Spania si Franta, depozitele medii din aceste tari inregistrand valori intre 13.400 si 16.773 euro. In total, valoarea depozitelor bancare ale populatiei era in luna mai a acestui an de 25,6 miliarde de euro, fiind in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut cand totalul insuma 24,3 miliarde euro.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cum stam cu depozitele bancare fata de vecinii nostri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016