Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cum va influenta concret reducerea TVA preturile de la raft?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Apr. 2015 Exclusiv
Tags: reducerea tva, minea, romalimenta, efectele, preturile, retailerii, crestere

Asa cum a declarat recent presedintele patronatului din industria alimentara Romalimenta, Sorin Minea, efectele reducerii TVA la alimente se vor mentine pe termen lung, chiar daca nu in aceeasi proportie.

La finalul intalnirii de la Ministerul Agriculturii cu reprezentantii producatorilor, procesatorilor si retailerilor din industria alimentara, citat de Agerpres, acesta a declarat:

"De la 1 iunie pretul scade real prin reducerea TVA la 9% la orice fel de produs alimentar, nu numai la carne, lapte sau fructe. Pana si semintele sunt prinse, alunele, dulciurile, tot, cu exceptia bauturilor alcoolice.(...) in primele zile dupa reducerea TVA se va vedea o scadere a preturilor de 15%, dar pentru ca toate cresc in Romania exista posibilitatea ca din cele 15 procente sa se piarda, pana la sfarsitul anului, cel mult 5%, si sunt darnic. Eu ma gandesc insa la 3%. Va ramane insa o scadere de preturi de cel putin 10%", a spus Sorin Minea, la finalul intalnirii de la Ministerul Agriculturii cu reprezentantii producatorilor, procesatorilor si retailerilor din industria alimentara.

Potrivit acestuia, acesta considera ca  retailerii nu vor inregistra aceste efecte dupa reducerea TVA, insa pe partea de productie vor fi pierderi deoarece au crescut salariile, dar si tarifele la energie. In plus, Minea e de parere ca nu poate fi posibila o crestere brusca a preturilor, mentionand ca exista riscul ca unii sa creasca preturile in prezent considerand ca le vor scadea mai tarziu.

Potrivit aceleiasi surse, acesta a mentionat ca isi doreste ca aceasta masura sa ramana si ca inclusiv prin reclamatii la ANAF se va incerca pastrarea si respectarea acestei legi:

"O astfel de masura este foarte putin probabila (cresterea brusca a preturilor – n.r.) pentru ca pe o piata in care consumul este in scadere o asemenea strategie este extrem de riscanta putand duce la excluderea acestora de pe piata. De opt ani luptam pentru aceasta lege si explicam ca o vom respecta. Nu numai ca o vom respecta, noi cei care luptam, dar vom avea grija sa ii facem si pe ceilalti sa o respecte, inclusiv prin reclamatii la ANAF, pentru ca vreau ca aceasta masura sa ramana, dar si sa reziste pe piata cei corecti".

Totodata, informeaza Agerpres, presedintele Romalimenta a  precizat ca pentru aplicarea masurii de reducere a TVA s-a ales folosirea codului CAEN din 6 cifre pentru ca este mai complet, in detrimentul celui cu 4 cifre.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cum va influenta concret reducerea TVA preturile de la raft?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016