Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cura de slabire a bugetelor de sarbatori

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 15 Nov. 2010
Tags: craciun, buget

Avertismentele privind doza de zahar, doza de alcool si cea de miscare zilnice intretaie pauzele publicitare si programele televiziunilor. Ziarele sunt pline de cure de slabire si de retete de ...

Avertismentele privind doza de zahar, doza de alcool si cea de miscare zilnice intretaie pauzele publicitare si programele televiziunilor. Ziarele sunt pline de cure de slabire si de retete de mancaruri sanatoase sau asa-zis sanatoase. Totodata, stirile despre beneficiile miscarii se inmultesc si e bine asa.

Cu toate acestea, invataturile, sfaturile privind un stil de viata sanatos la unii dintre noi prind, la altii, mai trebuie sa astepte probabil ora 11 si 58-59 de minute.


Dar, ca si anul trecut, la regim ramane pana si Mos Craciun caci tot in faza de… dieta sunt in continuare si portofelele consumatorilor europeni.

Un studiu despre intentiile cumparatorilor, realizat de compania Deloitte in 19 state, pe un esantion de 20.655 de consumatori, arata ca europenii isi vor reduce in medie cu 2,5%, pana la vreo 590 de euro, cheltuielile pentru cadourile de Craciun. Slabe vor fi  si bugetele pentru iesirile in oras si pentru mesele festive de la sfarsit de an.


Foarte cumpatati vor fi francezii care vor aloca pentru Craciun 605 euro, cu 4% mai putin comparativ cu anul 2009. Dar, procentual, cei care vor strange cel mai mult cureaua vor fi grecii, ale caror bugete scad cu 21%, la 410 de euro, si irlandezii care intentioneaza sa taie 10,6% din buget. In ciuda acestui procent, potrivit studiului, suma cheltuita de irlandezi pentru cadourile de Craciun si distractia de Revelion va fi de… 1.020 de euro.


Dupa cum se poate observa, asa taiate cum sunt, bugetele celorlalti europeni sar cu mult peste salariile (minim si mediu) din Romania.

Campioni la cheltuieli hibernale vor fi luxemburghezii, cu 1.200 de euro, in crestere cu 2,4% fata de 2009. In Elvetia, cheltuielile vor creste cu 1,2% iar, in Germania, cu 0,4%.



Nu mai putin de 94% dintre repondenti vor sa cumpere ceva util, 81% vor reduce numarul de cadorisiti, 77% vor cauta cadouri mai putin scumpe iar 84% vor cauta sa profite de preturile promotionale.

Pe primele locuri in intentia de cumparare a unui cadou vor fi, cam la fel ca in ultimii ani, produsele cosmetice si ciocolata. De asemenea, pentru copii, 49% dintre parinti vor alege cadouri educative, cu scopul de a-i pregati pentru un viitor mai dificil.


Probabil ca, daca ai nostri lideri ar fi beneficiat de astfel de cadouri, si bugetele noastre pentru viitoarele sarbatori ar fi fost cu totul si cu totul altele…

Alexandra Stanescu

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cura de slabire a bugetelor de sarbatori":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016