Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

De ce vrea Guvernul investitori chinezi pentru reactoarele centralei de la Cernavoda

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 12 Aug. 2011
Tags: china, nuclearelectrica, centrala cernavoda, investitori chinezi

In vederea continuarii lucrarilor la unitatile 3 si 4 ale centralei nuclearo-electrice de la Cernavoda, Guvernul roman deruleaza in acest moment negocieri cu mai multe companii din China, acestea



In vederea continuarii lucrarilor la unitatile 3 si 4 ale centralei nuclearo-electrice de la Cernavoda, Guvernul roman deruleaza in acest moment negocieri cu mai multe companii din China, acestea urmand sa finalizeze investitia estimata la circa patru miliarde de euro.

Cu ocazia acestor negocieri care au loc in China, se vor cauta solutii de finantare si pentru  hidrocentrala de la Tarnita-Lapustesti din judetul Cluj. Una dintre companiile care s-au aratat interesate de aceste proiecte este si China Huadian care ar dori sa faca parte din actionariatul EnergoNuclear, aceasta fiind societatea care detine in acest moment proiectul constructiei reactoarelor nucleare 3 si 4 la centrala de la Cernavoda alaturi de grupul italian Enel si ArcelorMittal Romania.

In plus, reprezentantii companiei chineze Guangdong au participat in lunile trecute la discutii care au avut ca subiect centrala de la Cernavoda. Reprezentantii acestei companii vor discuta, in China, si cu ministrul Economiei, Ion Ariton.

Noii investitori sunt doriti de Nuclearelectrica, operatorul centralei de la Cernavoda, pentru continuarea proiectului de constructie a reactoarelor nucleare 3 si 4 la centrala de la Cernavoda, dupa ce grupurile energetice CEZ (Cehia), RWE (Germania), Iberdrola (Spania) si GDF SUEZ (Franta-Belgia), care au semnat acordul de investitii in 2008, s-au retras din proiect.

Mai multe companii din Japonia, China, Coreea si SUA s-au aratat interesate de participarea la lucrarile de constructie ale unitatilor nucleare 3 si 4.  Aceste doua unitati urmeaza sa aiba o putere instalata de 720 MW fiecare si vor dubla capacitatea de productie a centralei de la Cernavoda.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "De ce vrea Guvernul investitori chinezi pentru reactoarele centralei de la Cernavoda":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016