Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Declaratii contradictorii si controverse in ce priveste accesarea datelor de catre ANAF la plata cu cardul

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 28 Iul. 2016 Exclusiv
Tags: plata cu cardul, anaf, acces date, bonul fiscal, pos-uri, combaterea evaziunii fiscale, raspunsul mfp

Indiferent de felul in care privesc autoritatile problema, un lucru e cert: in proiectul privind casele de marcat cu jurnal electronic, publicat pe pagina proprie a Ministerului de Finante Publice, se mentioneaza ca ANAF doreste acces la datele cumparatorilor la plata cu cardul, fara acordul sau instiintarea acestora. Printre datele pe care le cere ANAF se numara atat numarul de card, cat si datele de identificare ale detinatorilor de card.

Redam mai jos comunicatul MFP publicat azi pe pagina proprie de Facebook. In comunicat se mentioneaza ca se ia in considerare eliminarea prevederilor care au starnit controverse si reactii in mass-media si in randul contribuabililor. Va informam, totodata, ca am prezentat deja situatia detaliata a acestor modificari, alaturi de prevederile din proiect, in articolul: ANAF vrea acces total la platile cu cardul: date cumparator, numarul de card, codul de autorizare plata. Se incalca securitatea clientilor si contractele semnate cu banca!






Raspunsul ANAF prin care se mentioneaza ca e nevoie de aceste date pentru combaterea evaziunii. Cu toate acestea, slabirea securitatii datelor la platile cu cardul si nerespectarea confidentialitatii datelor bancare nu justifica o colectare a acestor date, in niciun caz FARA ACORDUL SAU NOTIFICAREA persoanelor in cauza:

"
Precizari cu privire la proiectul aflat in dezbatere publica privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale:

Pentru combaterea evaziunii fiscale, Agentia Nationala de Administrare Fiscala vizeaza atat circuite comerciale ample si complexe, cat si comertul cotidian.

Daca pentru identificarea retelelor tranzactionale frauduloase este necesara monitorizarea tranzactiilor sau controlul preturilor de transfer, pentru combaterea "micii" evaziuni, este necesara, printre alte masuri, corelarea datelor referitoare la rulajele comunicate de POS-uri cu datele inregistrate pe bonul fiscal. Aceasta propunere faciliteaza combaterea evaziunii fiscale, iar datele sunt necesare in cazul in care casele electronice de marcat intrerup transmiterea de informatii catre ANAF (defectiune, suspendare servicii internet, pana de curent, rea intentie etc).

Propunerea respecta prevederile Codului de procedura fiscala conform caruia bancile trebuie sa comunice ANAF lista persoanelor care deschid ori inchid conturi, rulajele sau soldurile conturilor deschise la acestea, precum ÅŸi informatiile sau documentele referitoare la operatiunile derulate prin acele conturi. in acest sens, sunt importante datele aferente tranzactiei, inclusiv contul din care s-a facut plata pentru bunurile sau serviciile achizitionate.

Proiectul respecta prevederile legale privind accesul la informatii si protejarea datelor personale. Procesul de consultare publica a fost demarat  acum 10 zile, miercuri 27 iulie avand loc o intalnire cu patronatele din domeniul bancar. Proiectul aflat in dezbatere publica are in vedere cresterea gradului de conformare a operatorilor economici, reducerea evaziunii fiscale si fiscalizarea veniturilor nedeclarate de catre operatorii economici."

Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Declaratii contradictorii si controverse in ce priveste accesarea datelor de catre ANAF la plata cu cardul":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016