Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Declaratiile 392 si 393 - documentar fiscal

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 08 Feb. 2011
Tags: declaratia 391, declaratia 393, prestari servicii, vanzare bilete

Reamintim ca, pana la 25 februarie 2011, inclusiv, au obligatia completarii si depunerii la unitatile fiscale teritoriale, dupa caz, a formularelor:- 392A Declaratie informativa privind livrarile ...


Reamintim ca, pana la 25 februarie 2011, inclusiv, au obligatia completarii si depunerii la unitatile fiscale teritoriale, dupa caz, a formularelor:

- 392A „Declaratie informativa privind livrarile si prestarile de servicii efectuate în anul 2010”, cod MEF 14.13.01.02/ia;

- 392B „Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitii efectuate în anul 2010”, cod MEF 14.13.01.02/ib;

- 393 „Declaratie informativa privind veniturile obtinute din vanzarea de bilete pentru transportul rutier international de persoane, cu locul de plecare din Romania în anul 2010”, cod 14.13.01.02/v.

Obligatii declarative

Declaratia informativa privind livrarile si prestarile de servicii efectuate în anul 2010, formular 392A se completeaza de catre persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153 din Codul Fiscal, care au realizat efectiv la finele anului calendaristic o cifra de afaceri inferioara sumei de 35.000 euro, calculata în echivalent lei la cursul de schimb valutar comunicat de BNR la data aderarii la Uniunea Europeana si rotunjita la urmatoarea mie, 3,3817 lei/euro, respectiv, 119.000 lei.

Declaratia se completeaza atat pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoanele înregistrate în scopuri de TVA, cat si pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoanele neînregistrate în scopuri de TVA, precum si TVA aferenta.

Declaratia informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitii efectuate în anul 2010, formular 392B se completeaza de catre persoanele impozabile neînregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153 din Codul Fiscal, care au realizat, la finele anului calendaristic, o cifra de afaceri (exclusiv veniturile din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane) inferioara sumei de 35.000 euro, calculata în echivalent lei la cursul de schimb valutar comunicat de BNR la data aderarii la Uniunea Europeana si rotunjita la urmatoarea mie, 3,3817 lei/euro, respectiv 119.000 lei.

Declaratia se completeaza atat pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoanele înregistrate în scopuri de TVA, cat si pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoanele neînregistrate în scopuri de TVA.

De asemenea, declaratia se completeaza atat pentru achizitiile efectuate de la persoane înregistrate în scopuri de TVA , cat si pentru achizitiile de la persoane neînregistrate în scopuri de TVA.

„Declaratia informativa privind veniturile obtinute din vanzarea de bilete pentru transportul rutier international de persoane, cu locul de plecare din Romania în anul 2010”, formular 393, se completeaza de catre persoanele înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal cu modificarile si completarile ulterioare care în cursul anului precedent au prestat servicii de transport international de persoane.
Declaratia se completeaza cu suma totala a veniturilor obtinute în anul precedent din vanzarea de bilete, pentru transportul rutier international de persoane, cu locul de plecare din Romania.

Completarea si depunerea

Cele trei formulare de declaratii informative se depun, în format electronic, la registratura organului fiscal competent sau la posta, prin scrisoare recomandata si vor fi însotite, obligatoriu, de formularele editate cu ajutorul programului de asistenta, semnate si stampilate, conform legii, pana la data de 25 februarie 2011, inclusiv.

Formatul electronic al declaratiilor informative se obtine prin folosirea programului de asistenta elaborat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala si se transmite organului competent pe suport electronic.

Programul de asistenta este pus la dispozitia persoanelor impozabile, gratuit, de unitatile fiscale sau poate fi descarcat de pe websiteul ANAF, de la adresa www.anaf.ro.

Sanctiuni

Nerespectarea obligatiei de depunere a declaratiilor se sanctioneaza conform prevederilor Codului de procedura fiscala aprobat prin Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare cu amenda de la 2.000 - 3.500 lei pentru persoane fizice si de la 12.000 - 14.000 lei pentru persoane juridice.
*
Baza legala: art. 156 indice 3 alin. (4), (5) si (6) din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare; Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 117/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, publicata în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 891/30.12.2010; Ordinul presedintelui ANAF nr. 1081/2011 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare de declaratii informative. (Sursa: Directia Generala a Finantelor Publice Valcea)
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Declaratiile 392 si 393 - documentar fiscal":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016