Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Deductibilitatea cheltuielilor cu politele de asigurare de raspundere civila fata de terti

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Iun. 2012 Exclusiv
Tags: cheltuieli deductibile, polite asigurare, raspundere civila, legea 240/2004

Urmeaza sa identificam mai jos in ce masura cheltuielile cu asigurarea de raspundere civila fata de terti a persoanelor juridice si a producatorului sunt deductibile la calculul impozitului pe profit.

Raspuns:

Actul normativ care reglementeaza cazurile in care se antreneaza raspunderea producatorilor pentru prejudiciile cauzate este Legea 240/2004 privind raspunderea producatorilor pentru pagubele generate de produsele cu defecte, republicata, cu modificarile ulterioare. Prevederile acestei legi au in vedere faptul ca orice activitate este supusa riscurilor.

In schimbul primelor de asigurare platite, societatea de asigurari acopera pierderile banesti pe care asiguratul ar trebui sa le suporte ori de cate ori, in timpul perioadei de valabilitate a politei a provocat un prejudiciu unui beneficiar al sau si este obligat sa il repare.
         
Conform prevederilor art. 21 din Codul fiscal , cheltuielile sunt considerate ca fiind deductibile daca sunt efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile sau daca sunt prevazute in alte acte normative in vigoare.

In mod explicit, Codul fiscal prevede la art. 21, alin. (4), lit. n) ca nu sunt recunoscute cheltuielile cu primele de asigurare care nu privesc activele societatii, precum si pe cele care nu sunt aferente obiectului de activitate, cu exceptiile expres prevazute.

Referitor la intrebare, opinia noastra este ca aceste cheltuieli cu politele de asigurare prin care se preiau de catre societatea de asigurari riscurile asigurate sunt deductibile daca se refera la activitatea societatii.

Avand in vedere faptul ca societatea este inregistrata cu codul CAEN 1013 „Fabricarea produselor din carne (inclusiv din carne de pasare)” si ca este supusa unor riscuri de producere a prejudiciilor, cheltuielile de aceasta natura sunt aferente obiectului de activitate, daca prin polita se asigura acest risc (toxiinfectii alimentare, alterarea produselor din cauze neimputabile producatorului etc.).
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Deductibilitatea cheltuielilor cu politele de asigurare de raspundere civila fata de terti":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016