Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Eroarea de 2 trilioane de dolari in deficitul SUA, descoperita de un secretar al Trezoreriei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 10 Aug. 2011
Tags: retrogradare, eroare matematica, greseala retrogradare, reducere rating

Decizia de reducere a ratingului SUA la AA+ a produs tensiuni in intreaga lume. La doar cateva momente dupa trimiterea comunicatului de retrogradare din partea agentiei S&P, un angajat al


Decizia de reducere a ratingului SUA la AA+ a produs tensiuni in intreaga lume. La doar cateva momente dupa trimiterea comunicatului de retrogradare din partea agentiei S&P, un angajat al Trezoreriei americane, John Bellows, a descoperit ca aceasta agentie de rating a calculat gresit deficitul SUA printr-o diferenta care marea acest deficit cu 2,1 trilioane de dolari.

In momentul in care a fost identificata aceasta eroare, secretarul Trezoreriei, Tim Geithner, a cerut celor de la agentia S&P sa isi repare eroarea. Chiar daca a recunoscut greseala comisa, agentia si-a mentinut retrogradarea.

John Bellows a scris ulterior pe blogul personal ca agentia a transformat motivul retrogradarii intr-unul politic: "Dupa ce Trezoreria a identificat aceasta eroare, S&P si-a mentinut decizia de a cobori ratingul, pur si simplu si-a schimbat principiul decizional dintr-unul economic in unul politic".

Eroarea efectuata de S&P a interpretat gresit procentul din Produsul Intern Brut (PIB) la care ar putea ajunge datoria publica in 2012 deoarece s-a folosit o ipoteza eronata asupra bugetului. Calculele Comisiei pentru buget a Congresului arata insa o reducere a datoriei publice cu 2 trilioane de dolari.

John Taylor,  economistul Stanford, e de parere ca o greseala de matematica nu ar trebui sa fie unul dintre motivele care sa puna la indoiala corectitudinea deciziei de retrogradare. S&P a avertizat ca ar putea continua cu reducerea ratingului si in perioada urmatoare.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Eroarea de 2 trilioane de dolari in deficitul SUA, descoperita de un secretar al Trezoreriei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016