Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Este oficial: de la 1 ianuarie si masinile Euro 5 vor plati taxa auto. Gasiti aici care sunt valorile aferente Taxei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Nov. 2010
Tags: taxe, auto

Este oficial: de la 1 ianuarie si masinile Euro 5 vor plati taxa autoGasiti aici care sunt valorile aferente TaxeiTaxa auto va fi platita de la 1 ianuarie 2011 si pentru masinile cu motorizare Euro ...

Este oficial: de la 1 ianuarie si masinile Euro 5 vor plati taxa auto
Gasiti aici care sunt valorile aferente Taxei

Taxa auto va fi platita de la 1 ianuarie 2011 si pentru masinile cu motorizare Euro 5, pentru ca si acestea polueaza, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ministrul Mediului, Laszlo Borbley.

'Pana acum nu se platea taxa pentru Euro 5. De la 1 ianuarie 2011, toate masinile fabricate vor fi obligatoriu echipate Euro 5 si nu mai putem sta fara a le taxa, pentru ca si ele polueaza, chiar daca mai putin', a spus Laszlo Borbely.

Ministerul Mediului a propus, deocamdata, ca la Euro 5 sa fie achitata o taxa de 116 euro pentru masinile noi, de 91 de euro pentru cele vechi de doi ani, in cazul unei motorizari de 1.100 cmc. Taxa se va ridica la 680 de euro pentru masinile noi si 618 euro pentru cele vechi de doi ani, in cazul autoturismelor cu 2.000 cmc. In cazul celor cu motor de 3.000 cmc, noua taxa auto va fi de 2.160 euro pentru cele noi, respectiv de 1.706 pentru cele vechi de doi ani.

La masinile Euro 4, taxa auto de la 1 ianuarie va fi de 483 euro la cele vechi de un an, cu motor de 1.400 cmc, fata de 380 euro - vechea taxa auto, si de 399 euro la o masina veche de trei ani, fata de 315 euro vechea taxa.

La autoturismele Euro 4 cu motor de 2.000 de cmc, noua taxa va fi mai mare cu 23 la suta, respectiv 1.281 euro la o masina veche de doi ani fata de 1.060 euro taxa veche, respectiv de 1.424 euro la masinile vechi de patru ani fata de 899 euro in vechea forma a taxei auto.

La Euro 3, la un autoturism cu un motor de 1.400 cmc, noua taxa ajunge la 998 euro la masinile cu o vechime de 7 ani, fata de 673 in vechea forma a taxei, respectiv la 880 de euro pentru masinile vechi de opt ani fata de 594 de euro in 2010, ceea ce reprezinta la motorizarea Euro 3 o crestere cu 35 la suta.

In ceea ce priveste motorizarile Euro 2, la un motor de 1.400 cmc, taxa pentru un autoturism vechi de zece ani este de 2.428 fata de 1.618 in vechea forma a taxei, respectiv de 1.499 de euro la masinile vechi de 12 ani, fata de 1.000 euro in prezent.

Ministerul Mediului lucreaza la o facilitate suplimentara pentru masinile hibrid si electrice, astfel incat acestea sa nu plateasca taxa de prima inmatriculare.

Sursa: AGERPRES

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Este oficial: de la 1 ianuarie si masinile Euro 5 vor plati taxa auto. Gasiti aici care sunt valorile aferente Taxei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016