Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Europa de Est: Care sunt perspectivele de crestere economica pentru 2011?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Mai. 2011
Tags: pib, fmi, crestere economica, cresterea economica

FMI considera ca, in acest an, cresterea economica in Europa de Est este probabil sa accelereze usor, urmare a inceputului revenirii cererii interne. Pe de alta parte, presiunea inflationista si ...

FMI considera ca, in acest an, cresterea economica in Europa de Est este probabil sa accelereze usor, urmare a inceputului revenirii cererii interne. Pe de alta parte, presiunea inflationista si deficitele bugetare destul de ridicate continua sa fie riscuri semnificative in aceasta zona.

FMI estimeaza, in prognoza economica regionala pentru Europa, ca economia regiunii va creste cu 4,3% in acest an si in 2012, fata de 4,2% anul trecut.

Institutia financiara avertizeaza insa ca procentul important al creditelor neperformante continua sa puna presiune pe sectoarele bancare, iar cotatiile mari ale marfurilor pot alimenta cresterea inflatiei.

FMI prognozeaza o inflatie de 7,3% in 2011 pentru Europa de Est, care ar urma sa incetineasca la 6,2% anul viitor, si a solicitat bancilor centrale din regiune sa ramana vigilente.

"Autoritatile de politica monetara trebuie sa ramana in alerta. Chiar si tarile cu previziuni bine ancorate privind inflatia ar putea gasi dificila evitarea efectelor de runda secunda, daca cele de prima runda sunt mari sau persistente, odata ce preturile globale ale marfurilor cresc disproportionat pe termen mediu", se arata in raport.

Fondul considera ca legaturile economice puternice cu zona euro expun Europa emergenta la riscurile legate de potentiala escaladare a crizei datoriilor de stat care afecteaza cei mai slabi membri ai uniunii monetare. In cazul unor probleme semnificative, bancile occidentale si-ar putea reduce expunerea pe pietele de credit din Europa de Est, avertizeaza FMI.

Institutia sustine ca, desi regiunea a fost pana acum bine izolata de potentialele efecte ale problemelor din zona euro, autoritatile ar trebui sa solutioneze chestiunea deficitelor fiscale largi.

"Consolidarea trebuie sa reconstruiasca tampoanele fiscale. Astfel vor fi imbunatatiti indicatorii fiscali cheie si, in consecinta, riscul ca tensiunile financiare din zona sa se reverse in est va fi redus. De asemenea, o astfel de directie ar ajuta la controlul presiunilor inflationiste si ar sustine inasprirea conditiilor de politica monetara, care a inceput deja in mai multe tari", scrie FMI.

Deficitul fiscal din regiune, unde 9 tari au acorduri active sau preventive cu FMI, ar trebui sa scada de la 4,5% din PIB in 2010 la 2,5% din PIB in acest an si in 2012, in principal datorita evolutiei din Rusia, estimeaza Fondul.

Datoria publica raportata la PIB va creste insa in doua treimi dintre tari, iar deficitele fiscale ridicate expun mai multe state, inclusiv Romania, la vulnerabilitati.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Europa de Est: Care sunt perspectivele de crestere economica pentru 2011?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016