Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Finantele au dat startul celei de-a doua emisiuni de titluri de stat pentru populatie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 03 Aug. 2018
Tags: titluri de stat, emisiuni de titluri de stat, titluri de stat finante 2018

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a anuntat, joi, lansarea celei de-a doua emisiune de titluri de stat din cadrul Programului Tezaur - editia CENTENAR, destinata populatiei.

Titlurile de stat au o valoare nominala de 1 leu, scadenta la 3 ani si dobanda de 4,5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile. Doritorii care vor sa cumpere titluri de stat trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie persoane fizice rezidente si sa fi implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. Dobanda este anuala, platibila la termenele din prospectul de emisiune.
       
Titlurile de stat pot fi cumparate:
         
– Fie de la oricare din unitatile operative ale Trezoreriei Statului, indiferent de domiciliul fiscal, in perioada 1 – 24 august 2018;
         
– Fie prin reteaua de oficii postale ale Companiei Nationale ”Posta Romana” S.A, in perioada 1 – 23 august 2018, cei din mediul urban, si in perioada 1 – 22 august 2018, cei din mediul rural.
          
         
Titlurile de stat pot fi platite cu numerar sau prin virament bancar, prin unitatile operative ale Trezoreriei Statului sau prin oficiile postale din reteaua Companiei Nationale ”Posta Romana” S.A.
          
         
“Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni, dar valoarea maxima cumulata a acestora nu poate depasi 100.000 de lei, pentru subscrierile realizate prin intermediul unitatilor operative ale Trezoreriei Statului, respectiv 100.000 de lei pentru subscrierile realizate prin subunitatile postale din reteaua Companiei Nationale ”Posta Romana” S.A”, se arata in comunicatul remis, joi, de MFP.
       
       
In perioada de subscriere, investitorii pot cere anularea sumei subscrise, depunand o cerere de anulare. Dupa incheierea acestei perioade, subscrierile sunt irevocabile si nu mai pot fi anulate.
       
Daca investitorul decedeaza, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transfera mostenitorilor, care are obligatia de a prezenta documentele legale pentru atestarea calitatii de mostenitori.
       
Emiterea titlurilor de stat pentru populatie va continua si in lunile urmatoare, posibil si cu alte maturitati care urmeaza a fi stabilite dupa evaluarea interesului manifestat de investitori, pana la consumarea plafonului anual stabilit pentru anul 2018 la un nivel indicativ de 4 miliarde de lei. Prospectul de emisiune si orice eventuale modificari ale acestuia vor fi publicate pe site-ul Ministerului.
       
Totodata, Ministerul Finantelor Publice va flexibiliza Programul Tezaur, prin doua modificari importante aduse cadrului legislativ care va permite transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de stat catre un alt investitor persoana fizica si rascumpararea acestora de catre stat inainte de scadenta.
     
In 6 iulie 2018 s-a incheiat cu succes prima emisiune de titluri de stat pentru populatie lansata de MFP in cadrul Programului TEZAUR – editia CENTENAR, cu o maturitate de 5 ani si o dobanda de 5% pe an. Volumul total de subscriere atins a depasit 786 de milioane de lei.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Finantele au dat startul celei de-a doua emisiuni de titluri de stat pentru populatie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016