Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Formulare standard pentru noile contracte de credit

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Iun. 2010
Tags: contracte de credit

Odata cu intrarea in vigoare, la inceputul acestei saptamani, a Ordonantei de Urgenta nr. 50 referitoare la contractele de credit, la incheierea unuia nou bancile trebuie sa le puna in fata ...

Odata cu intrarea in vigoare, la ince­putul acestei saptamani, a Ordonantei de Urgenta nr. 50 referitoare la contrac­tele de credit, la incheierea unuia nou bancile trebuie sa le puna in fata clien­tilor formulare standard cu parametrii tehnici ai imprumuturilor.

 „Verificati daca a fost completat cu toate informatiile privind costul creditului si folositi aceste formulare pentru a compara ofertele de la alti posibili cre­ditori”, le recomanda Autori­tatea Nationala pentru Protec­tia Consumatorilor (ANPC) celor interesati de o finantare bancara.

Formularul contine suma totala de rambursat (rate plus dobanzi si comisioane) ce poate fi folosita ca parametru pentru a compara diferite oferte.

Totodata, repre­zentantii Autori­tatii ii sfatuiesc pe posibilii clienti ai ban­cilor sa ceara un exemplar al con­tractului de credit pen­tru a-l studia in liniste acasa, inainte de a-l semna. „Daca aveti neclaritati, cereti parerea unui consul­tant”, spune ANPC.

Creditorul este obligat sa prezinte contractul cu cel putin 15 zile inainte de semnare, iar pentru orice derogare tre­buie sa ceara acordul scris.

Pentru contractele de credit exis­tente, ANPC le recomanda romanilor sa refuze comisioanele pentru unele opera­tiuni cu numerar pe care bancile le per­cep pentru plata ratelor, cum ar fi co­misionul de plata a ratei in avans sau cel pentru plata prin intermediar. In maxi­mum 90 de zile, in­cepand cu 21 iunie 2010, in­stitutiile de cre­dit trebuie sa transmita ac­tele aditionale de modifi­care a contractelor existente.

„In aceasta perioa­da este po­sibil sa primiti de la banci si ofer­te de modi­ficare a con­trac­telor de cre­dit existente, care nu au le­ga­tura cu asi­gurarea con­formitatii contractului cu dispozitiile OUG 50/2010.

Poate fi vorba de trecerea de la dobanda variabila la dobanda fixa sau alte modificari. Nu sunteti obligati sa acceptati aceste oferte. Chiar daca vi se propune o dobanda mai mica, interesati-va de nivelul actual al dobanzilor de pe piata pentru a vedea cat de avantajoasa este oferta”, mai arata reprezentantii ANPC.

Sursa Financiarul

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Formulare standard pentru noile contracte de credit ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016