Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Formularele care trebuie depuse pana maine inclusiv

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Feb. 2011
Tags: formular 300, formular 301, formular 306, tva

Formular 300 Decont de TVA (OPANAF nr. 183/2011)Formularul 300, cu termen lunar, pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii ianuarie 2011, se completeaza de persoanele impozabile ...


Formular 300 – ”Decont de TVA” (OPANAF nr. 183/2011)
Formularul 300,  cu termen lunar, pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii ianuarie 2011, se completeaza de persoanele impozabile inregistrate ca platitori de taxa pe valoarea adaugata.  Formularul se completeaza cu ajutorul programului de asistenta pus la dispozitie de Ministerul Finantelor Publice.

Formular 301 – ”Decont special de TVA” (OPANAF nr. 30/2011)
Formularul 301 se depune de catre contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA, conform art. 153 indice 1 din Codul Fiscal si care au efectuat achizitii intracomunitare in luna precedenta, precum si pentru contribuabilii neinregistrati si care nu au obligatia inregistrarii, care au efectuat achizitii intracomunitare de mijloace de transport noi sau produse accizabile, contribuabilii care au efectuat achizitii de servicii intracomunitare pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA. Se intocmeste in doua exemplare, semnate si stampilate. Formularul se completeaza cu ajutorul programului de asistenta pus la dispozitie de Ministerul Finantelor Publice.

Formular 101 – “Declaratia privind impozitul pe profit” (OPANAF nr.2689/2010)
Formularul 101 se depune de catre: persoanele juridice, platitoare de impozit pe profit care au definitivat inchiderea exercitiului financiar al anului 2010, pâna la aceasta data si in anul 2010 au platit numai impozit pe profit; persoanele juridice, platitoare de impozit pe profit care in anul 2010 au platit cel putin un trimestru impozit minim si au obligatia depunerii formularului 101 pentru perioada ianuarie – septembrie 2010; organizatiile nonprofit, contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor si plantelor tehnice, pomicultura si viticultura.

Formular 392A – “Declaratia informativa privind livrarile si prestarile de servicii efectuate in anul …” (OPANAF nr. 1081/2011)
Formularul 392A se depune de persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA cu cifra de afaceri realizata in anul de raportare sub 35.000 euro. Atentie! Cursul de schimb valutar la care se calculeaza cei 35.000 euro, este 3,3817 lei/euro – curs valabil la data aderarii la UE).

Formular 392B – “Declaratia informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitii efectuate in anul …” (OPANAF nr. 1081/2011)
Formularul 392B se depune de persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA cu cifra de afaceri realizata in anul de raportare sub 35.000 euro. Cursul de schimb valutar la care se calculeaza cei 35.000 euro, este 3,3817 lei/euro – curs valabil la data aderarii la UE).

Formular 393 – “Declaratia informativa privind veniturile obtinute din vânzarea de bilete pentru transportul rutier international de persoane, cu locul de plecare din România in anul …” (OPANAF nr.1081/2011)
Formularul 393 se depune de persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care in anul de raportare au prestat servicii de transport international de persoane.

Formular 306 – “Cerere privind utilizarea ca perioada fiscala pentru TVA a semestrului sau anului calendaristic” (OPANAF  nr.6/2010)
Cererea privind utilizarea ca perioada fiscala pentru TVA a semestrului sau anului calendaristic se depune pana la data de 25 februarie a anului pentru care se exercita optiunea.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Formularele care trebuie depuse pana maine inclusiv":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016