Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Francul elvetian: nivel maxim record fata de euro

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 05 Aug. 2011
Tags: francul elvetian, banca elvetiei, moneda euro, investitii

Recent francul elvetian a atins un nou nivel maxim record fata de euro. Aceasta discrepanta a fost alimentata de ingrijorarile produse de situatia din Statele Unite, precum si de criza datoriilor de


Recent francul elvetian a atins un nou nivel maxim record fata de euro. Aceasta discrepanta a fost alimentata de ingrijorarile produse de situatia din Statele Unite, precum si de criza datoriilor de stat din Europa. Acesti doi factori au facut ca investitorii sa ocoleasca activele riscante si sa isi concentreze atentia asupra investitiilor sigure.

Astfel, cursul de schimb a atins joi nivelul de 1,0710 franci pe euro, fiind astfel inregistrat un nou minim istoric. Revenirea produsa a insemnat o crestere de 0,4% fata de inchiderea de joi si un nivel de 1,0812 franci.

Cresterea francului elvetian este datorata, in primul rand, de interesul aratat de investitori in paralel cu dezinteresul manifestat fata de moneda euro. Astfel, banca centrala a Elvetiei a precizat deja ca o noua apreciere a monedei nu va fi posibila fara anumite masuri, fapt care a dus la stabilizarea diferentelor dintre euro si franc.

Banca Elvetiei a redus miercuri dobanda de politica monetara de 0-0,25% la aproape 0 pentru a proteja exportatorii. In Romania, referinta publicata marti de Banca Nationala pentru francul elvetian, de 3,8269 lei/franc, a atins maximul istoric.

Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Francul elvetian: nivel maxim record fata de euro":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016