Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Gabriel Biris vede in split TVA mai degraba crearea unui nou instrument de control

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 16 Oct. 2017 Exclusiv
Tags: gabriel biris, split tva, plata defalcata, rambursare, deconturi

Sistemul Split TVA continua sa fie analizat, rediscutat si intors pe toate partile in contextul in care, nici la acest moment, lucrurile nu sunt clare in ce priveste aplicarea mecanismului de plata defalcata.

Gabriel Biris, partener la casa de avocatura Biris Goran, este convins ca sistemul de split TVA va continua sa sufere modificari si ca va fi diferit de propunerile initiale facute in prezent de autoritati. Acesta crede ca plata defalcata a TVA se va aplica doar e catre firmele cu capital integral sau majoritar de stat si celor care lucreaza cu statul intr-o proportie de cel putin 50%, precum si de catre firmele aflate in insolventa. 
 
Opiniile au fost exprimate in cadrul unei intalniri de specialitate organizate de Ciel Romania sapatamana trecuta, iar Biris a precizat ca masura pregatita in Romania intr-o singura vara este un mecanism pregatit de polonezi, de exemplu, de peste doi ani. 
 
Mai mult, Gabriel Biris este de parere ca sistemul split TVA nu reprezinta o masura de combatere a evaziunii, asa cum a fost prezentat acest program, ci este mai degraba o masura de creare a unui nou instrument de control. 
 
In opinia sa, ANAF nu va putea respecta termenul de trei zile lucratoare in care sa ramburseze sumele negative de TVA cuprinse in deconturi cu optiune de rambursare, rambursare ce se va efectua doar dupa aprobarea prealabila a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).
 
De asemenea, acesta a precizat, subliniaza Ciel Romania, ca in acest moment "cel putin 50% din personalul ANAF este sufocat de cererile de rambursare depuse de contribuabili, astfel incat split TVA va insemna o povara suplimentara pentru angajatii institutiei, carora le va fi foarte greu sa faca fata volumului de munca".
 
 
 
 
 
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Gabriel Biris vede in split TVA mai degraba crearea unui nou instrument de control":
Rating:

Nota: 2.75 din 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016