Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Gheorghe Ialomitianu: Sumele realocate la rectificare au provenit din economii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Nov. 2011
Tags: economii, mfp, cheltuieli, rectificare bugetara

A doua rectificare bugetara, aprobata miercuri de guvern a avut la baza realocarea unor sume care au provenit din economii, si nu au fost operate 'taieri' ale bugetelor unor institutii publice care sa le puna in pericol functionarea, a declarat la Palatul Victoria ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.

'Nu este vorba de a taia cheltuieli la unele ministere sau din alte bugete, sa puna in imposibilitate de a functiona institutiile respective sau de a nu putea face plati in limita legala', a spus Ialomitianu.

El a precizat ca la MFP, la bugetul pentru actiuni generale s-au facut economii de 1,3 miliarde lei, iar la Ministerul Muncii economii tot de 1,3 miliarde lei, sumele provenind din reducerea cheltuielilor pentru asistenta sociala cu 563 milioane lei, prin controalele efectuate, unde s-au gasit multe nereguli, economii la bugetul de somaj - 850 milioane lei si reducerea subventiei la bugetul de pensii de 554 milioane lei.

'Rectificarea a avut in vedere si reducerea arieratelor la unele companii de stat si unele ministere. Pentru Ministerul Transporturilor s-a alocat suma de 500 de milioane de lei pentru plata arieratelor, pentru Ministerul Apararii Nationale - 268 milioane lei si pentru Ministerul Administratiei si Internelor - 99 milioane lei. Este vorba de a pune niste bani pe cheltuieli si se sting impozitele si taxele. Este o prevedere in acordul cu FMI pentru a stinge arieratele', a spus oficialul MFP.
 

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Gheorghe Ialomitianu: Sumele realocate la rectificare au provenit din economii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016