Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Guvernul propune cota unica de 12% si reducerea contributiei pe salariu la 41%. Este posibil un buget construit cu aceste date?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Oct. 2010
Tags: cas, bani, guvern

Reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 12%, diminuarea contributiilor sociale de la 44% la 41% si cresterea salariului minim de la 600 de lei la 700 de lei sunt propunerile pe care Guvernul ...

Reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 12%, diminuarea contributiilor sociale de la 44% la 41% si cresterea salariului minim de la 600 de lei la 700 de lei sunt propunerile pe care Guvernul ar urma sa le inainteze delegatiei FMI care soseste la Bucuresti, potrivit unor surse din PDL.

Analistii financiari si din mediul economic cred insa ca, daca exista disponibilitate pentru reduceri de taxe si pentru majorarea deficitului, atunci acest demers ar trebui directionat catre reducerea costului muncii si nu in zona cotei unice de impozitare.
Nici presedintele Traian Basescu nu este partizanul reducerii cotei unice, el afirmand duminica, la Pro TV, ca reducerea cotei nu este o solutie si ar opta mai degraba pentru o reducere a contributiilor sociale.

"Daca reducerea somajului prin crearea de locuri de munca este obiectivul fixat pentru iesirea din criza, atingerea lui trebuie sa inceapa cu reducerea CAS-ului. Aceasta are ca efect imediat stimularea de noi angajari si cresterea nivelului colectarii taxelor". Liviu Voinea sustine ca, pe langa reducerea CAS, prioritatea trebuie sa fie plafonarea contributiei la sistemul de sanatate, care sa fie dublata de eliminarea totala a Pilonului II de pensii, indiferent de cat ar tipa societatile de asigurare (acest lucru s-a intamplat, spune Voinea, si in Slovacia), care ar elimina o alta sursa de pierdere de bani de la buget.

Sursa: MEDIAFAX.RO
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Guvernul propune cota unica de 12% si reducerea contributiei pe salariu la 41%. Este posibil un buget construit cu aceste date?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016