Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Guvernul si FMI vor lua in considerare reducerea impozitarii doar daca...

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Nov. 2010
Tags: finantare, tva, impozite

Guvernul si FMI au convenit sa ia in considerare reducerea impozitarii fortei de munca doar daca economia isi va reveni si va crea suficient "spatiu fiscal", pana atunci sistemul de impozitare urmand ...


Guvernul si FMI au convenit sa ia in considerare reducerea impozitarii fortei de munca doar daca economia isi va reveni si va crea suficient "spatiu fiscal", pana atunci sistemul de impozitare urmand sa ramana neschimbat, releva scrisoarea suplimentara de intentie agreata cu institutia financiara

"Vom limita modificarile ad hoc ale sistemului de impozitare, pentru a asigura predictibilitate si stabilitate. Odata ce vom fi ferm pe drumul cel bun spre a indeplini tinta de deficit, vom efectua - cu asistenta FMI si in consultare cu Comisia Europeana si Banca Mondiala - o revizuire cuprinzatoare a sistemului de impozitare. Daca revenirea economiei va crea suficient spatiu fiscal, vom lua in considerare o reducere graduala a taxarii fortei de munca", se arata in scrisoarea convenita cu FMI la finalul misiunii din octombrie-noiembrie si obtinuta de MEDIAFAX.

Guvernul arata ca au fost inregistrate intarzieri in ratificarea de catre Parlament a unor masuri de austeritate convenite in luna iunie, dar spune ca se asteapta ca procedura sa fie incheiata odata cu aprobarea bugetului pentru 2011. Aprobarea de catre Parlament a bugetului pentru anul viitor, inclusiv cu avizarea TVA de 24%, este prezentata in document drept o actiune prioritara pentru autoritatile romane.

Tot ca o actiune prioritara este indicata si adoptarea legii pensiilor, Guvernul asigurand FMI ca actul normativ va fi avizat de Parlament in luna noiembrie si promulgat de seful statului la jumatatea lunii decembrie.
O misiune a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale s-a aflat in Romania, in perioada 20 octombrie-1 noiembrie, pentru evaluarea acordului in derulare si inceperea discutiilor preliminare cu autoritatile romane pentru incheierea unei noi intelegeri.

Romania are un acord de finantare externa cu FMI, UE si alte institutii financiare internationale, in suma totala de aproximativ 20 de miliarde de euro. Romania a primit pana acum transe in valoare de 11,27 miliarde de euro de la Fond si de 3,65 miliarde euro de CE.

Sursa: MEDIAFAX.RO
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Guvernul si FMI vor lua in considerare reducerea impozitarii doar daca...":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016