Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Important: in atentia persoanelor impozabile pentru care a fost anulata inregistrarea in scopuri de TVA (art. 153 alin. (9) din Codul fiscal)

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Mar. 2011
Tags: formularul 300, decont de tva, codul fiscal, tva, anaf

Informatii despre formularul 300 Decont de taxa pe valoarea adaugataUrmare modificarilor aduse articolului 147 din Codul fiscal prin O.U.G. nr. 117/2010 cu privire la prevederile referitoare ...


Informatii despre formularul 300 „Decont de taxa pe valoarea adaugata”
 
Urmare modificarilor aduse articolului 147³ din Codul fiscal prin O.U.G. nr. 117/2010 cu privire la prevederile referitoare la rambursarile de taxa catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153, incepand cu declararea obligatiilor fiscale in sensul TVA aferente lunii ianuarie 2011 prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 183/31.01.2011 publicat in M.O. nr. 91/04.02.2011 se aproba modelul si continutul formularului 300 Decont de taxa pe valoarea adaugata.
 
Prin modificarile aduse prin O.U.G. nr. 117/2010 se reglementeaza ca atat suma negativa a TVA, cumulata, cat si TVA de plata cumulata din Decontul de TVA se determina prin adaugarea la suma negativa sau la taxa de plata rezultate din perioada fiscala de raportare a :
 
- diferentelor negative de TVA stabilite de organele de inspectie fiscala prin decizii comunicate pana la data depunerii decontului sau a
 
- sumelor neachitate la bugetul de stat din diferentele de TVA de plata stabilite de organele de inspectie fiscala prin decizii comunicate pana la data depunerii decontului.
 
In completarea formularului (300) "Decont de taxa pe valoarea adaugata” apar urmatoarele adaugari :
 
- la Sectiunea „Regularizari conform art. 1473 din Codul fiscal” din Decontul de TVA se introduc :
 
- randul 34 „Diferente de TVA de plata stabilite de organele de inspectie fiscala prin decizie comunicata si neachitate pana la data depunerii decontului de TVA „
 
- randul 37 „Diferente negative de TVA stabilite de organele de inspectie fiscala prin decizie comunicata pana la data depunerii decontului de TVA Incepand cu data intrarii in vigoare a acestui ordin se abroga Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2245/2010 pentru aprobare amodelului si continutului formularului (300) „Decont de taxa pe valoarea adaugata”.
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Important: in atentia persoanelor impozabile pentru care a fost anulata inregistrarea in scopuri de TVA (art. 153 alin. (9) din Codul fiscal)":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016