Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Impozitarea tranzactiilor financiare din UE ar aduce venituri de 200 mld. de euro

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Mar. 2011
Tags: parlamentul european, rezolutii, combaterea evaziunii fiscale, taxare

Parlamentul European (PE) a votat ieri doua rezolutii prin care cere impozitarea tranzactiilor financiare din UE, masura care ar putea aduce venituri de 200 de miliarde de euro, si combaterea ...


Parlamentul European (PE) a votat ieri doua rezolutii prin care cere impozitarea tranzactiilor financiare din UE, masura care ar putea aduce venituri de 200 de miliarde de euro, si combaterea evaziunii fiscale. Aceste rezolutii nu au caracter obligatoriu, dar recomandarea este ca ele sa fie respectate. Un impozit de 0,05% ar aduce statelor europene aproape 200 de miliarde de euro, iar la nivel global suma s-ar ridica la 650 miliarde de euro.

"Vrem sa dam un semnal institutional prin care sa aratam ca sectorul privat are responsabilitatea sa pentru criza", a declarat Martin Schulz, liderul grupului social-democrat din PE, citat de Hotnews.

In rezolutie se arata ca Uniunea Europeana ar trebui sa sustina impozitarea tranzactiilor financiare la nivel mondial, dar pentru ca nu s-a reusit acest lucru, ar fi bine ca UE sa introduca aceasta taxare la nivel european, ca prima etapa.

Comisia ar trebui sa realizeze un studiu de fezabilitate si sa redacteze o propunere legislativa concreta, potrivit PE. O taxa aplicata tranzactiilor precum cele cu instrumente derivate ar reduce speculatiile si deficitele publice, potrivit rezolutiei.

Franta si Germania au facut deja o astfel de propunere, la nivelul G20, dar Statele Unite si Canada s-au opus.

Planul de taxare a tranzactiilor financiare in UE a atras un sprijin scazut in randul tarilor membre, iar partidul cancelarului german Angela Merkel a sugerat un astfel de impozit pentru unele sau toate tarile din zona euro, ca prim pas. Un oficial al Comisiei Europene a declarat ca Executivul UE va publica pana in vara un studiu de impact.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Impozitarea tranzactiilor financiare din UE ar aduce venituri de 200 mld. de euro":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016