Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Impozitul minim a trimis 56.000 de oameni in somaj

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 31 Oct. 2009
Tags: impozitul minim, somaj, impozitul forfetar, firme

Introducerea impozitului minim a adus pierderi de 100 de milioane de lei la bugetul de stat, prin generarea a 56.000 de someri, in urma inchiderii a 26.000 de firme cu activitate, potrivit calculelor ...

Introducerea impozitului minim a adus pierderi de 100 de milioane de lei la bugetul de stat, prin generarea a 56.000 de someri, in urma inchiderii a 26.000 de firme cu activitate, potrivit calculelor Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

"Potrivit unei evaluari a Comisiei Nationale de Prognoza pe care ne-a prezentat-o ministerul Finantelor acum cateva zile, din cele 112.000 de firme care si-au suspendat activitatea pana in luna septembrie, 26.000 aveau activitate, iar restul nu mai erau active.

Din cele 26.000 de firme, 56.000 de salariati si-au pierdul locul de munca", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, Florea Parvu, vicepresedinte al CNIPMMR.

Potrivit calculelor realizate de acesta, s-a inregistrat o pierdere de 300 de milioane de lei in urma inchiderii acestor firme din neincasarea impozitelor la bugetul de stat.

Efectul real: invers fata de cel estimat

"Ministerul Finantelor ne-a anuntat ca impozitul minim a adus la buget  venituri de 200 de milioane de lei. Deci statul a pierdut de fapt 100 de milioane de lei prin introducerea acestui impozit.

Impozitul este nefast pentru mediul economic si credem ca trebuie eliminat, si, chiar daca va fi inlocuit cu impozitul forfetar, nu se va indrepta situatia. Impozitul forfetar va crea si mai mare evaziune fiscala", a precizat Parvu.

In acest context, reprezentantii CNIPMMR, considera inoportuna desfiintarea ministerului pentru intreprinderi mici si mijlocii, din cadrul cabinetului propus de premierul desemnat Lucian Croitoru. Potrivit propunerii lui Croitoru, ministerul IMM-urilor a fost inclus in cadrul ministerului Economiei.

"Domeniul IMM-urilor are o importanta foarte mare si este cel mai afectat de efectele crizei financiare si economice. Prin desfiintarea ministerului nu se va rezolva problema miilor de firme care s-au inchis in primele noua luni ale anului, ci printr-un minister puternic, cu resurse mai multe.


Este o greseala strategica si am trimis scrisoare domnului Croitoru si partidelor politice pentru rezolvarea acestei situatii", a declarat presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu.

Intalnire FMI - patronate - sindicate

Pe de alta parte, el a aratat ca reprezentantii patronatelor se vor intalni marti cu delegatia Fondului Monetar International, care se afla in Romania pentru a doua evaluare a acordului stand-by, careia ii va cere, printre altele, eliminarea impozitului minim, mentinerea actualului nivel al fiscalitatii si directionarea banilor din imprumut spre investitii si nu spre salariile bugetarilor.
Sursa: Mediafax

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Impozitul minim a trimis 56.000 de oameni in somaj":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016