Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

In ce fel trateaza bancile teama de somaj? Cu asigurari!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Nov. 2009
Tags: somaj, asigurari

Patru banci vand la pachet cu creditele si polite care ofera protectie imprumutatilor daca raman fara job sau daca se imbolnavesc si nu mai pot munci.Numarul somerior a ajuns la peste 625.000 de ...

Patru banci vand la pachet cu creditele si polite care ofera protectie imprumutatilor daca raman fara job sau daca se imbolnavesc si nu mai pot munci.

Numarul somerior a ajuns la peste 625.000 de persoane la sfarsitul lunii septembrie, in crestere cu aproximativ 70% fata de sfarsitul anului trecut, potrivit statisticilor publicate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca. In plus, FMI anticipeaza cresterea numarului de someri cu inca 248.000 de persoane pana la sfarsitul acestui an. Cresterea somajului si efectul acestei amenintari au redus apetitul populatiei de a contracta imprumuturi. In consecinta, bancile incearca sa trateze aceasta frica a potentialilor clienti cu asigurari care sa acopere plata ratelor in cazul pierderii slujbei.

Astfel, BCR, Raiffeisen, UniCredit ?iriac si Garanti ofera polite impotriva riscului de somaj celor care conctracteaza un imprumut. BCR, UniCredit ?iriac si Garanti ofera aceste asigurari numai celor care contracteaza credite de consum, in timp ce asigurarile vandute de Raiffeisen pot fi atasate oricarui tip de imprumut, inclusiv celor luate prin intermediul  cardurilor. Singura institutie care ii pune obligatoriu sub umbrela unei astfel de polite pe toti clientii care iau un credit de consum  este Garanti, asigurarile fiind achitate de banca. In cazul celorlalte institutii, asigurarile sunt optionale.

Costuri si acoperire

Asigurarile vandute de banci persoanelor care iau credite mai acopera si riscurile de invaliditate temporara sau permanenta, precum si riscul de deces. Polita vanduta de BCR exclude riscul de deces, insa acesta este asigurat gratuit de banca  prin intermediul unei alte asigurari.

Clientii BCR care raman fara job sunt despagubiti cu echivalentul a maximum noua rate lunare, in timp ce debitorii celorlalte trei banci pot beneficia in astfel de situatii de indemnizatii suficiente  doar pentru plata a sase rate lunare.

Mult mai important, despagubirile pe unele polite sunt platite dupa cateva zile, iar pe altele, dupa cateva luni. Clientii Garanti incep sa incaseze despagubirile dupa zece zile de la depunerea actelor care dovedesc ca au devenit someri, in timp ce indemnizatiile de somaj platite pe asigurarile vandute de Raiffeisen si UniCredit Tiriac vin abia dupa trei luni. In consecinta, pana la incasarea despagubirilor, somerii trebuie sa se descurce singuri cu plata ratelor.

Daca clientul asigurat nu mai poate munci, politele vandute de UniCredit prevad plata de despagubiri ceva mai rapid, dupa doua luni de la incident. Contractele de asigurare  stabilesc insa si numarul maxim de rate pe care le poate primi un asigurat daca se produc mai multe riscuri: 12 - in cazul clientilor Garanti, 24 - pentru debitorii BCR.

In cazul politelor platite de clienti, primele de asigurare sunt fixe pe intreaga perioada a contractului si sunt achitate lunar, odata cu rata. In cazul unui imprumut de 10.000 de lei, polita care acopera si riscul de somaj costa intre 9,1 lei si 20 de lei pe luna.
Sursa: Capital

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "In ce fel trateaza bancile teama de somaj? Cu asigurari!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016